voteaza cartea lunii iunie

Votează cartea lunii Iunie cel optimist!

de / May 11th, 2020 / 146 vizualizari

Acum, când scriu aceste rânduri, e soare. Vremea e numai bună de plimbări, de ieșit la iarbă verde, de grătar, de stat la un pahar de vorbă cu prietenii. Cu siguranță, asta am face dacă am fi în lumea pe care o știam noi normală. Sunt deja două luni de când normalul ne este cu totul altul, de când cuvintele cele mai des auzite sunt pandemie, izolare și distanțare socială. Sunt două luni de când fiecare ieșire afară, în aer liber, mi se pare magică. Mă aflu în categoria celor care se simt bine în casă, care găsesc mereu ceva de făcut, dar nu îmi plac restricțiile. Mai sunt câteva zile până ce vom ieși din starea de urgență, dar, cumva, cred că ceva s-a schimbat în noi. Și sper că în bine.

Sunt optimistă de fel, iar când simt că o iau la vale, mă agăț de ceva care să-mi ridice moralul. Un film, o carte, articolul colegei mele, Miss Valery, o vorbă cu cineva drag, un somn bun. Dintre toate, cărțile și somnul sunt cele care m-au ținut pe linia de plutire în ultima perioadă. Da, în ultima vreme pun mâna pe o carte, citesc câteva pagini și vine somnul. Mă trezesc apoi cu forțe proaspete, am câștigat!

Pentru că avem nevoie să fim optimiști chiar și în cele mai puțin colorate situații, v-am propus pentru luna iunie o temă care să ne ridice moralul. Am vrut ca iunie să fie unul plin optimism. Cum altfel decât prin a citi cărți care să ne ajute să zâmbim, să ne ajute să ieșim din starea în care suntem acum? La întrebările pe care vi le-am adresat (vezi aici): “Ce titlu v-a făcut să priviți viața cu alți ochi și să apreciați ceea ce aveți? Care este ultima carte care v-a adus un zâmbet pentru azi și speranță pentru mâine?”, răspunsurile voastre au venit care mai de care mai atractive. Patru dintre ele au intrat la vot, iar cea care va primi cele mai multe voturi va fi cartea lunii iunie.

Iată care sunt propunerile:

Camera minunilor, Julien Sandrel
Mâine poate am să rămân, Lorenzo Marone
Dragă Edward, Ann Napolitano
O să-nțelegi când o să fii mai mare, Virginie Grimaldi

Ați citit vreuna dintre cărțile propuse? Pe care dintre ele le-ați recomanda? Sau pe care dintre ele le veți trece pe lista de lecturi? Pentru că una singură poate fi cartea lunii, vă așteptăm la vot. Indiferent care vă este motivul (titlul, coperta, autorul, descrierea), votați cartea care vi se pare că merită a fi cartea lunii iunie. Și să avem un iunie plin de optimism!

Fiecare dintre voi poate vota o singură carte, o singură dată. Nu trebuie neapărat să o fi citit! Dacă vreți ca o anumită carte să primească cele mai multe voturi, invitați-vă și prietenii (cu like & share).

Cum votați? Simplu: intrați în club, vă logați în contul vostru și acordați votul uneia dintre cele patru cărți propuse.

Vreau să votez acum!

* Click pe titluri, mai sus, pentru a afla detalii despre cărți.
** Rămâneți alături de noi pentru a afla tema lunii IULIE!

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul precedent

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

voteaza cartea lunii ianuarie 2021

Vot

Votează cartea lunii Ianuarie 2021

de / December 12th, 2020

A fost un an ciudat. A fost bun, a fost mai puțin bun. A fost un an al surprizelor, al dorului de familie și de prieteni, anul în care bucuriile au venit din lucrurile mărunte. Am ajuns, poate, să apreciem...

Citeste mai mult