Draga Edward

Cartea lunii Iunie: Dragă Edward

de / June 3rd, 2020 / 163 vizualizari

Dragă cititorule,
Eu sunt bine, ceea ce îți doresc și ție. Sper că Iunie te-a prins cu zâmbetul pe față și ceva mai bine decât lunile precedente. A fost o perioadă grea pentru mulți dintre noi, dar îmi place să cred că suntem la finalul ei. Am stat atât de mult în casă, că scurtele ieșiri din ultimele zile mi s-au părut adevărate călătorii. În ciuda distanțării sociale, în ciuda restricțiilor de tot felul, cei cu care am intrat în contact nu și-au pierdut zâmbetele și nici simțul umorului.

Când am ales tema acestei luni (în aprilie), habar nu aveam cum va fi Iunie. Speram doar că mai bine. Ne-am cufundat fiecare între noi în lecturi, în filme, în muncă și am așteptat cuminți, fiecare la casele noastre, ziua în care starea de urgență va fi ridicată, când vom putea din nou să ne revedem cu cei dragi. Și am ajuns în acel punct. Îmi place să cred că perioada asta ne-a fost o lecție, că ne-am oprit pentru câteva luni și am respirat. Pământul, cu siguranță, a respirat!

Despre optimism vom citi luna aceasta, despre bucuriile mărunte. V-am invitat să ne propuneți titluri care v-au adus zâmbete, speranță: Ce carte vă dă aripi de fiecare dată? Ce titlu v-a făcut să priviți viața cu alți ochi și să apreciați ceea ce aveți? Care este ultima carte care v-a adus un zâmbet pentru azi și speranță pentru mâine?” Dintre recomandările primite, patru au intrat la vot (vedeți aici care au fost), iar cea care a primit cele mai multe voturi din partea voastră este Dragă Edward de Ann Napolitano – cartea lunii Iunie.

Despre carte:

Într-o dimineață de vară, Edward Adler, un puști în vârstă de doisprezece ani, se îmbarcă la bordul unui avion care pleacă de pe Aeroportul din Newark cu destinația Los Angeles, împreună cu fratele său mai mare, cu părinții lor și alți 183 de pasageri. Printre aceștia se numără un afacerist de succes de pe Wall Street, o tânără care se confruntă cu o sarcină neașteptată, un soldat rănit în Afghanistan, un magnat, o femeie care fuge de soțul ei posesiv.

Dar avionul se prăbușește, iar Edward este singurul supraviețuitor. Povestea lui captează atenția întregii țări, dar băiatul se luptă să-și găsească locul în lume după pierderea tragică a familiei sale. I se pare că a rămas pentru totdeauna legat de avionul acela și de pasagerii din el. Apoi face o descoperire neașteptată, care-l va ajuta să obțină răspunsurile la câteva întrebări esențiale: Cum înveți să o iei de la capăt, după ce ai pierdut totul? Cum înveți să-ți recapeți încrederea? Cum găsești sensul vieții?

Ați citit cartea? V-a plăcut? Ați vrea să o citiți?
Eu am pus ochii pe ea încă de la lansare, iar impresiile colegei mele, Miss Valery, m-au convins (articolul aici). O voi citi! Dacă ați citit-o deja, vă aștept comentariile. Sunt tare curioasă cum vi s-a părut.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Dacă nu aveți cartea Dragă Edward o puteți comanda
pe Elefant, aici, pe Cartepedia, aici, sau pe Libris, aici,
și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare