Cartea lunii octombrie

Cartea lunii Octombrie: Cele trei fiice ale Evei de Elif Shafak

de / October 2nd, 2020 / 179 vizualizari

M-am trezit într-o dimineață și nori grei atârnau pe cer. Am simțit nevoia să trag pătura peste brațe, să-mi ascund nasul de aerul rece. M-am bucurat de moment, tare frumoase sunt diminețile de toamnă. Apoi am realizat: e Octombrie! Ultimele săptămâni s-au scurs precum firele de nisip printre degete. Cărțile din teancul de citite sunt prea puține, iar cel cu cărți de citit crește pe zi ce trece. Am încetat să le mai număr de ceva timp. Despre numere e luna aceasta, numere din titluri. Și, o coincidență plăcută, tocmai am terminat de citit o carte care bifează tema: Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor. Să înceapă luna corect, nu de alta.

Numerele din titluri ne-au adus o serie de recomandări tare frumoase. Dintre ele, cea care a primit cele mai multe voturi (vezi aici titlurile intrate la vot) este Cele trei fiice ale Evei, scrisă de Elif Shafak, pe care o vom numi cartea lunii Octombrie.

Despre carte:

În drum spre casa unor prieteni, unde e invitată la cină, Peri – soţie casnică şi mamă a trei copii – este pusă în faţa unui fapt neplăcut: îi este furată geanta de pe bancheta din spate a maşinii. Reuşind s-o recupereze şi cercetându-i cu mâini tremurătoare conţinutul, dă peste o poză polaroid din anii de studenţie la Oxford, ce are în centru un profesor charismatic şi nonconformist înconjurat de trei studente. Imaginea îi readuce dintr-odată în minte trecutul. Mai întâi îşi vede familia scindată, în care mama este sensibilă la moştenirea religioasă, pe când tatăl se închină raţiunii, privind credinţa ca pe o formă de ignoranţă. Apoi anii de studenţie la Oxford, unde se împrieteneşte cu Shirin, o englezoaică-iraniană atee, şi cu Mona, o americancă-egipteană religioasă, cu care poartă discuţii aprinse despre islam şi feminism în casa din Jericho unde locuiesc împreună. Trei tinere aduse împreună de capriciile sorţii, Shirin, Mona şi Peri sunt Păcătoasa, Credincioasa şi Nehotărâta, care încearcă să treacă peste diferenţe şi prejudecăţi şi să-şi găsească locul într-o lume din ce în ce mai ameninţătoare.

Dintre cărțile semnate de Elif Shafak am citit Bastarda Istanbulului. Au trecut mulți ani de atunci, dar îmi aduc aminte că am iubit-o pagină cu pagină. Vă aștept cu impresii despre cartea lunii și, de ce nu, despre restul cărților semnate de Elif. Care este preferata voastă?

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Dacă nu aveți cartea Cele trei fiice ale Evei
o puteți comanda pe Elefant, aici, pe Cartepedia, aici, sau pe Libris, aici,
și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare