Dincolo de iarna, Isabel Allende

Cartea lunii Decembrie: Dincolo de iarnă

de / December 4th, 2020 / 388 vizualizari

Iernile copilăriei mele erau albe și pline de căldură. Poate că lipsea strălucirea comercială a zilelor noastre, dar aveau un farmec aparte. Zăpada era zăpadă, bradul era brad, săniușul, vai, cum era săniușul! Nu știu dacă vă mai aduceți aminte, dar au fost ierni în care zăpada era cât casa și, cât era ziua de lungă, stăteam afară, la joacă. Făceam cazemate, oameni de zăpadă, ne băteam cu bulgări, nu stăteam o clipă. Seara, când intram în casă, mă lipeam de sobă. Senzația aceea de toropeală care mă cuprindea era minunată. În timp, iubirea mea pentru iarnă s-a estompat, de parcă a rămas acolo, la gura sobei, în căsuța bunicilor.

Despre iarnă și toate minunile ei este tema acestei luni, temă care pe mine m-a dus cu gândul la copilărie și la entuziasmul cu care îl așteptam pe Moș Crăciun. Dintre propunerile intrate la vot, cartea care a stat în topul preferințelor voastre este Dincolo de iarnă, scrisă de Isabel Allende, și o vom numi cartea lunii Decembrie.

Despre carte:

În Brooklynul înzăpezit, o tamponare ușoară în trafic declanșează o neașteptată poveste de iubire târzie. Richard Bowmaster, un profesor universitar ipohondru și solitar, lovește mașina condusă de o guatemaleză, Evelyn Ortega, care trăiește și lucrează ilegal în casa unui afacerist dubios. Ceea ce la început pare un accident minor ia o turnură neașteptată când tânara, în mod evident terorizată, sună la ușa lui Richard. Speriat, acesta cere ajutorul Lucíei Maraz, proaspăta lui chiriașă și colegă, o chiliană greu încercată de viață, dar voluntară și optimistă. În jurul acestor trei personaje se construiește un roman bogat, palpitant și de mare intensitate emoțională, care tratează teme de acută actualitate – violența, imigrația, migrația economică și efectele ei asupra copiilor –, dar din care nu lipsește, ca în multe dintre cărțile lui Isabel Allende, elementul magic și încrederea într-o forță care ajută la restabilirea ordinii și a justiției naturale.

Ați citit cartea? Sunt foarte curioasă cum este. Titlul sună tare bine, numai bun de citit la gura sobei, lângă brad sau, pur și simplu, cu un vin fiert alături. Dacă ați citit-o, vă aștept impresiile mai jos, în zona de comentarii.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Dacă nu aveți cartea Dincolo de iarnă
o puteți comanda pe Elefant, aici, pe Cartepedia, aici, sau pe Libris, aici,
și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare