Propuneri Asia

Propuneri pentru un Iulie asiatic

de / May 12th, 2020 / 86 vizualizari

Încă nu știm ce ne rezervă luna Iulie, dar nici nu mai contează, vă invităm la o plimbare prin Asia, orice ar fi. Prin intermediul lecturilor, e drept, dar nici că se poate evadare mai frumoasă zilele acestea. Până reușesc eu să cumpăr bilete pentru Vietnam și să mai tai o destinație de pe lista de dorințe, mă refugiez în cărți cu iz asiatic. Așa mi-a venit ideea pentru tema lunii Iulie, călătorind cu gândul și inima prin Vietnam.

De la fetele acelea simpatice care fredonau cu patos ”Ia cu tine și inima, inima mea/Și ascunde-o-n bagaje pe undeva/ Ia-o cu tine acolo-n America/ Sau în Asia”, la Asia Express și acum, la sperietoarea universală – Asia nu a fost niciodată doar un continent și nici nu s-a bucurat vreodată de cea mai bună imagine în rândul populației autohtone (și nu numai). Dar, dincolo de controverse, să nu uităm că discutăm despre un loc care a dat naștere unei vaste opere literare și unei puternice culturi cinematografice. Literatura asiatică șochează, fascinează, obsedează – completați voi după cum considerați. Un lucru este cert, nu te lasă niciodată indiferent.

În cazul în care nu sunteți familiarizați cu scriitorii asiatici și stilul lor greu de uitat, acum este momentul să îi descoperim, împreună. Lor le vom dedica întreaga lună Iulie. Până atunci, însă, va trebui să ne trimiteți propunerile voastre de cărți scrise de autori asiatici. Și cum Asia este cel mai întins și mai populat continent, tind să cred că veți avea de unde alege. Surprindeți-ne cu propunerile voastre, vrem să descoperim titluri și autori noi, dacă tot avem timp nesperat pentru citit.

Dacă titlul la care v-ați gândit nu este de găsit pe site, lăsați-ne un comentariu (aici sau pe Facebook), trimiteți-ne un mail sau apăsați pe Propune carte, în partea stângă (tot pe site). În schimb, dacă volumul pe care doriți să îl recomandați este deja pe site, apăsați pe butonul Propune această carte de sub volumul respectiv.

Ne vedem în Asia, da?

Cover photo via Pexels

# # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare