propuneri decembrie

Propuneri pentru un Decembrie ca altădată

de / October 12th, 2020 / 184 vizualizari

Cred că nu am mai așteptat cu atâta entuziasm luna Decembrie și sărbătorile aferente de când am plecat din satul copilăriei mele. E drept că entuziasmul de acum vine ca urmare a faptului că alte așteptări nu prea mai am de la acest an atipic, așa că măcar să mă bucur de o iarnă albă și tihnită. Ok, mă mulțumesc și cu tihnită, având în vedere că zăpada a cam fost pasăre rară în ultimii ani. În București, cel puțin.

Dar, indiferent de ce ne mai rezervă luna, atât din punct de vedere meteorologic, cât și epidemiologic, există un aspect pe care îl putem controla – lista de lecturi. Așa că vom avea grijă ca, măcar din punct de vedere literar, să avem parte de zăpadă și Crăciun ca în filme. Intuiți deja care este tema lunii Decembrie, da?

Așteptăm de la voi propuneri care să conțină în titlu tot ceea ce vă doriți de la această iarnă. Câteva exemple: zăpadă (se simte că îmi lipsesc nămeții de altădată, știu), ger năprasnic, decorațiuni, Moș Crăciun, brad, săniuș, cadouri. Lista poate fi completată cu orice vă reamintește vouă de iarnă, important este ca lucrul respectiv să se regăsească în titlul cărții propuse.

Dacă titlul la care v-ați gândit nu este de găsit pe site, lăsați-ne un comentariu (aici sau pe Facebook), trimiteți-ne un mail sau apăsați pe Propune carte, în partea stângă (tot pe site). În schimb, dacă volumul pe care doriți să îl recomandați este deja pe site, apăsați pe butonul Propune această carte de sub volumul respectiv.

Chiar suntem curioși: ce înseamnă iarnă pentru voi? Și, mai ales, Decembrie? Vă lipsesc bulgarelile și zăpezile din anii copilăriei sau preferați iernile mai blânde, iernile-primăveri, cum le numesc eu. Derdeluș sau asfalt? Sobă sau calorifer? Cozonac și carne de porc sau meniu vegan și fără gluten? Și de ce nu le putem avea pe toate?

Să ne fie iarna așa cum o visăm!

Cover photo by Ylanite Koppens from Pexels

# # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare