Propuneri pentru un Iunie optimist

Propuneri pentru un Iunie optimist

de / April 11th, 2020 / 111 vizualizari

Ce faceți , dragilor? Cum sunteți? Mai aveți rezerve de optimism? Dacă nu, ne ocupăm noi de asta – dar tot cu ajutorul vostru, evident. Răbdare, detaliem mai jos.

Nu știu ce ne așteaptă în Iunie, știu doar că acum scriu aceste rânduri dintr-o autoizolare care ține deja de aproape o lună și tocmai ce a fost prelungită cu încă 30 zile. Ceea ce înseamnă că, dacă ne raportăm la situația de până acum și la ce știm sigur că urmează, Martie, Aprilie și Mai sunt sub semnul lui #stămacasă. Practic, un fel de vacanță mare, dar cu mai multe restricții. Ce-ar fi să ne amintim de entuziasmul de atunci și să profităm de perioada aceasta pentru a ne trage sufletul și a mai micșora teancul de cărți necitite? Pentru a sta la povești cu cei dragi – da, online sau la telefon dacă nu v-a prins carantina în același loc – , pentru a vă da frâu liber creativității, pentru a inventa rețete fără făină și drojdie, pentru a croșeta, pentru a recupera din filmele pierdute sau pentru orice mai vreți să faceți, cu condiția să respecte regula #stămacasă.

Nu e ușor și nu îmi e ușor, dar ca autoproclamată ”fata cu zen-ul”, încerc să îmi păstrez optimismul și să cred în toate curcubeiele alea cu ”Totul va fi bine”. Pentru că totul va fi bine, doar că încă nu știm când. Ce putem noi să facem în acest sens? Să citim cărți cu un mesaj pozitiv, care să ne lase cu o stare de bine la final, motivați și încrezători în forțele proprii și în viitor. Și aici interveniți voi, cu ajutorul de care vă spuneam mai sus. Ce cărți de acest gen cunoașteți/ați citit? Ce carte vă dă aripi de fiecare dată? Ce titlu v-a făcut să priviți viața cu alți ochi și să apreciați ceea ce aveți? Care este ultima carte care v-a adus un zâmbet pentru azi și speranță pentru mâine? Așteptăm propunerile voastre toată luna Aprilie (deși, propunerile pentru astfel de cărți sunt binevenite oricând), iar în Mai vă vom dezvălui cele patru titluri care intră la vot.

Dacă titlul la care v-ați gândit nu este de găsit pe site, lăsați-ne un comentariu (aici sau pe Facebook), trimiteți-ne un mail sau apăsați pe Propune carte, în partea stângă (tot pe site). În schimb, dacă volumul pe care doriți să îl recomandați este deja pe site, apăsați pe butonul Propune această carte de sub volumul respectiv.

Cu optimism, înainte! #StaySafe!

Cover photo by Bekka Mongeau from Pexels

# # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul urmator

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare