Unde călătorim în Iulie?

Unde călătorim în Iulie? Votează cartea lunii și vom afla!

de / June 4th, 2019 / 134 vizualizari

Când Miss Valery publica articolul cu tema pentru iulie, mă plimbam pe străzile Madridului. Nu știu dacă eu am inspirat-o sau a fost inspirată de călătoriile ei, dar în momentul în care am citit titlul “Propuneri de lectură pentru un Iulie hai-hui” m-am oprit în drum și am zis râzând, uite, tema asta e pentru mine. Sunt deja hai-hui. Și m-am întors acasă, dar gândul mi-e departe ori de câte ori prind momentul să deschid o carte. Fie că citesc zece minute în drum spre serviciu, fie că deschid cartea pentru câteva pagini înainte de culcare, sunt mereu pe drum. Călătoresc alături de personajele cărților pe care le citesc.

Am ajuns în Madrid știind exact ce vreau să văd. Citisem într-o carte despre el și îmi doream să-l văd cu ochii mei. Ceea ce îmi imaginasem citind cartea nu a fost departe de realitate. Cu cât citim mai mult, cu atât vedem mai clar. Acolo unde autorul nu ne arată, putem descoperi singuri – nu o dată am căutat pe Google să văd un oraș sau altul, o clădire sau un tablou.

Tema propusă luna trecută (aici) e o invitație la visare: unde călătorim în Iulie? Propunerile de lectură pentru luna Iulie trebuie să ne poarte pașii de-a lungul globului și să ne inspire pentru aventuri viitoare. Explorăm, prin lectură, locuri unde nu am ajuns până acum, locuri unde ne-am întoarce oricând sau pe care le avem pe lista de dorințe dintotdeauna. Am primit propunerile voastre, iar patru dintre ele au intrat în cursa pentru cartea lunii iulie.

Iată care sunt propunerile:

Harta care mă duce la tine, J.P. Monninger
Ceva în apă, Catherine Steadman
Ministerul fericirii supreme, Arundhati Roy
Less, Andrew Sean Greer

V-ați gândit vreodată la cărțile citite ca la niște călătorii? Fie că răspunsul e da sau nu, vă invit să numărați locurile pe care le-ați vizitat astfel. După ce terminați (deși nu cred că puteți, sunt prea multe locuri-cărți), vă invit să descoperiți cărțile propuse. Dacă le-ați citit, vă aștept cu impresii. Care dintre cele patru titluri credeți că va fi cartea lunii iulie? Pe care dintre ele o veți vota (aici) și ați vrea să fie votată de cât mai mulți cititori?

Fiecare dintre voi poate vota o singură carte, o singură dată. Nu trebuie neapărat să o fi citit! Dacă vreți ca o anumită carte să primească cele mai multe voturi, invitați-vă și prietenii (cu like & share).

Cum votați? Simplu: intrați în club, vă logați în contul vostru și acordați votul uneia dintre cele patru cărți propuse.

Vreau să votez acum!

* Click pe titluri, mai sus, pentru a afla detalii despre cărți.
** Rămâneți alături de noi pentru a afla tema lunii AUGUST 2019!

# # # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

3 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

voteaza cartea lunii august

Vot

Votează coperta lunii Septembrie!

de / August 7th, 2020

Care este ultima carte pe care ați cumpărat-o doar pentru că v-a plăcut coperta? E adevărat, coperta nu este singurul motiv pentru care alegem o carte, dar dacă ar fi să alegem între două ediții ale aceleiași cărți, cu siguranță...

Citeste mai mult