Cartea lunii Striga-ma pe numele tau

Cartea lunii August: Strigă-mă pe numele tău

de / August 4th, 2019 / 403 vizualizari

Strigă-mă pe numele tăuLuna aceasta i-am uzurpat locul Andreei, pentru că am convingerea egoistă că nu există persoană care să iubească mai mult decât mine cartea lunii August. Strigă-mă pe numele tău de André Aciman este obsesia mea literară (și, mai ales cinematografică) a ultimilor doi ani, așa că am așteptat cu nerăbdare să o regăsesc și în oferta editurilor din România.

Se presupune că noi ar trebui să fim imparțiali și să nu influențăm în niciun fel rezultatul votului, dar atât de tare mi-am dorit să iasă această carte câștigătoare că am impresia că Universul s-a îndurat de mine și a dispus alinierea astrelor . Ori asta, ori toți cunoscuții au votat cartea lui Aciman de teama mea și pentru liniștea lor. Oricum ar fi, cartea lunii August (și a anului) este ”Strigă-mă pe numele tău” proaspăt ieșită de sub tipar. Am recitit-o recent, prin urmare, pot să vă confirm că merită citită și in română. Nu este o carte ușor de tradus, dar cei de la Polirom au făcut o treabă bună și am prea puține lucruri să le reproșez.

Tema pentru această lună a fost inspirată de Bookfest, așa că v-am cerut să ne propuneți unul dintre titlurile cu care v-ați întors acasă de la târg. Am primit propunerile voastre, iar dintre cele patru intrate vot (vezi aici care au fost), cartea care a primit cele mai multe voturi și poartă titlul de cartea lunii August este Strigă-mă pe numele tău scrisă de André Aciman.

Despre carte:

Într-o zi de vară, tânărul Elio asistă la sosirea unui nou rezident la vila italiană a părinţilor săi de pe ţărmul Mediteranei: Oliver, un universitar american de aproape treizeci de ani. Oliver este fermecător, rafinat, plin de vitalitate și cucerește pe toată lumea. Între el și Elio, care are șaptesprezece ani și trăiește din plin tulburările vârstei, se naște o relaţie de prietenie capricioasă, ce pare să aștepte doar un prilej pentru a se transforma în ceva mai profund. Tensiunea acumulată treptat între cei doi are nevoie doar de momentul potrivit să se elibereze în atmosfera de vacanţă lipsită de griji de pe Riviera italiană. Strigă-mă pe numele tău este o poveste despre jocurile și focurile pasiunii trăite cu înfiorarea tinereţii. Relatată din perspectiva tânărului Elio, cu o dozare impecabilă a evoluţiei sentimentelor și cu scene de o frumuseţe la fel de copleșitoare ca aceea a decorului mediteraneean, istoria acestei pasiuni trăite sub semnul efemerităţii cucerește prin sinceritate, vitalitate, prin melancolica privire retrospectivă asupra unei lumi pierdute

Mi-ar plăcea tare mult să citiți cartea. Nu voi insista, așa cum am făcut cu toți prietenii mei, pe care i-am târât, efectiv, la cinematograf, să vadă filmul. Vă las cu un citat care exprimă cel mai bine ce simt eu pentru această carte, poate vă ajută să vă decideți: ”Cor cordium, inima inimii, și în viața mea nu i-am spus nimănui ceva mai adevărat.”

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Strigă-mă pe numele tău, o puteți comanda
pe Cartepedia, aici, pe Elefant, aici, sau pe Libris, aici și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare