O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri

Cartea lunii Septembrie: O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri

de / September 2nd, 2019 / 131 vizualizari

Se aude clopoțelul? Se aud castane căzând pe alei? Nu încă, dar septembrie e aici. Vara ne-a spus deja la revedere, dar încă ne amăgește cu temperaturile ei ridicate. Nu că mă deranjează, urmează să plec în concediu. Fac liste și listuțe, iar cea mai importantă dintre ele este cea de cărți. Nu aș fi eu dacă nu aș petrece un anumit timp pentru a alege cărțile de citit în avion, pe plajă, la piscină. Și, ca să trec la subiect, a ajunge în vacanță fără cărți, ar fi un coșmar demn de trecut pe lista semidefinitivă a celor mai îngrozitare coșmaruri. Titlul acestei cărți mi se pare super inspirat, ca să nu mai zic de copertă (miau!). Am avut cartea pe noptieră ceva timp, pentru a ajunge la concluzia că voi reuși să o citesc abia în concediu. Ceea ce mi-a atras atenția la ea a fost pelerina roșie a lui Esther, personajul cărții, care apare chiar pe prima pagină. M-a dus cu gândul la filmul Tell Me a Story (am terminat de curând primul sezon) și, mai apoi, la cărțile despre povești pe care le-am citit în ultima perioadă. Pot să afirm încă o dată, cu cea mai mare convingere: cărțile ne aleg pe noi.

Cartea s-a aflat printre propunerile cititorilor, iar dintre cele patru titluri care au intrat la vot (vezi aici care au fost), a primit cele mai multe voturi. Astfel, O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri scrisă de Krystal Sutherland este cartea lunii seprembrie.

Despre carte:

O poveste amuzantă, despre doi outsideri care își înfruntă, rând pe rând, cele mai mai temeri legate de viață și dragoste.

De când bunicul lui Esther Solar s-a întâlnit cu Moartea, toți cei din familia ei au fost blestemați să aibă o frică teribilă. Tatăl lui Esther suferă de agorafobie și nu a mai ieșit din pivniță de șase ani, fratele ei geamăn nu poate sta pe întuneric, iar pe mama lor o înspăimântă ghinionul. Membrii familie Solar sunt chinuiți de fricile lor și, după cum spune blestemul, le este dat să moară din cauza acestora.

Esther încă nu știe care este cea mai mare frică a ei (și nici nu vrea să știe), o realizare la care ajunge evitând aproape orice. Lifturile, spațiile înguste, tunsorile, păianjenii, păpușile, oglinzile și multe alte fobii cărora le ține socoteala în lista ei semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri.

Am citit doar descrierea cărții și primele două pagini. Îmi aduc aminte că editura a avut o campanie foarte interesantă de promovare a cărții atunci când a apărut, a invitat cititorii să spună care le sunt fricile cele mai mari. Nu am putut răspunde. Nu am îndrăznit să mă gândesc, să le caut. Dar știu că există, fiecare dintre noi le avem. Voi ați citit cartea? Aveți de gând să o citiți? Tare mi-ar plăcea să aflu cum vi s-a părut și dacă ați ajuns să vă chestionați în privința propriilor coșmaruri.

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea O listă semidefinitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri, o puteți comanda
pe Cartepedia, aici, sau pe Elefant, aici, și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare