voteaza cartea lunii octombrie

Cărți pentru un Octombrie roșu. Votează cartea lunii!

de / September 4th, 2019 / 127 vizualizari

Știți bibliotecile acelea în care cărțile sunt aranjate după culori? Mi se par absolut minunate, deși nu aș putea să-mi amestec cărțile chiar așa. Am cu totul alte criterii. Apoi, chiar și într-o librărie dacă aș fi, oricât de frumoase ar fi rafturile curcubeu, parcă tot mi-ar plăcea să văd cărțile aranjate pe domenii, după edituri, autori sau colecții. Nu de alta, dar nu căutăm o carte de o culoare, ci o carte a unui autor sau dintr-un anumit domeniu. Excepție face, desigur, personajul din articolul Ancăi: „cartea aia galbenă, nu știu nimic altceva despre ea”.

La bibliotecile curcubeu m-a dus cu gândul tema votului nostru. Fiecare dintre noi avem cărți de toate culorile, așa cred. Cu cât biblioteca are mai mulți ani, cu atât e mai colorată. Nu mă credeți pe cuvânt, mergeți în fața bibliotecii și căutați o carte albastră sau galbenă. Eu cred că găsiți, așa cum și eu am găsit vreo trei cărți roșii pe care uitasem că le am. Ne place să citim variat, da, și uneori avem nevoie de un motiv să alegem o carte dintre zecile care așteaptă. De ce să nu fie culoarea roșie de această dată?

În urma temei propuse, “Ați înțeles ce așteptăm de la voi, da? Propuneri de cărți cu coperți roșii. Citite sau necitite, contează mai puțin. De aceea suntem aici, să le (re)citim împreună. Roșii să fie, alte cerințe nu avem”(a fost aici), patru cărți au intrat la vot, iar una dintre ele – cea care va primi cele mai multe voturi – va fi cartea lunii octombrie.

Iată care sunt propunerile:

Orașul fetelor, Elizabeth Gilbert
Soția, Meg Wolitzer
Vox. Tăcerea poate fi asurzitoare, Christina Dalcher
Vegetariana, Han Kang

Aș vrea să vă spun că o prefer pe una sau pe alta, dar de data aceasta sunt curioasă pe care o vedeți voi a fi cartea lunii. Pe mine mă atrag toate din motive diverse (autor, ecranizare, titlu, recomandare). Acestea fiind spuse, vă invit la vot!

Fiecare dintre voi poate vota o singură carte, o singură dată. Nu trebuie neapărat să o fi citit! Dacă vreți ca o anumită carte să primească cele mai multe voturi, invitați-vă și prietenii (cu like & share).

Cum votați? Simplu: intrați în club, vă logați în contul vostru și acordați votul uneia dintre cele patru cărți propuse.

Vreau să votez acum!

* Click pe titluri, mai sus, pentru a afla detalii despre cărți.
** Rămâneți alături de noi pentru a afla tema lunii NOIEMBRIE 2019!

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul urmator

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare