octombrie rosu

Propuneri pentru un Octombrie roșu

de / August 12th, 2019 / 135 vizualizari

Recent, am trecut printr-o perioadă în care parcă toate cărțile pe care le citeam aveau coperta roșie. Nu am o explicație logică pentru acest lucru (și nici o atracție patologică pentru această culoare), așa s-a nimerit, să mă strige mai tare pe nume cărțile roșii. Sau poate că au ieșit în evidență, tocmai pentru că sunt roșii. Oricum ar fi, și-au atins scopul, mi-au atras atenția, astfel că le vom lăsa să se bucure de lumina reflectoarelor toată luna Octombrie.

Pentru mulți cititori și cinefili, Octombrie este deja asociat cu culoarea roșie. Vinovat de acest lucru este romanul lui Tom Clancy – ”Vânătoarea lui Octombrie Roșu” – care a stat la baza filmului cu același nume. Prin urmare, alegerea temei a venit firesc. Ca niciodată, am stabilit tema din timp – cam de când am trecut prin perioada despre care vă spuneam mai sus –, a trebuit doar să aștept să se facă Octombrie (nu vă  cramponați de faptul că e abia August, după cum știți, noi suntem cu mult înaintea calendarului tradițional).

Ați înțeles ce așteptăm de la voi, da? Propuneri de cărți cu coperți roșii. Citite sau necitite, contează mai puțin. De aceea suntem aici, să le (re)citim împreună. Roșii să fie, alte cerințe nu avem. Acceptăm orice gen, orice titlu, oricât de stufos și indiferent cui îi aparține. Surprindeți-ne!

Dacă titlul la care v-ați gândit nu este de găsit pe site, lăsați-ne un comentariu (aici sau pe Facebook), trimiteți-ne un mail sau apăsați pe Propune carte, în partea stângă (tot pe site). În schimb, dacă volumul pe care doriți să îl recomandați este deja pe site, apăsați pe butonul Propune această carte de sub volumul respectiv.

În biblioteca voastră ce culoare predomină? Și vi s-a întâmplat vreodată să citiți preponderent cărți de o anumită culoare? Nu de alta, dar poate ne inspirați pentru tema lunilor viitoare.

Cover photo: pexels.com

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare