Unde sunt? > Acasa > Autori > Jules Verne

Biografie Jules Verne


Jules Verne Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Jules Verne
Data nasterii: 8 februarie 1828
Locul nasterii: Nantes, Franta
Biografie: Jules Gabriel Verne (d. 24 martie 1905, Amiens, Franta) a fost un scriitor francez si un precursor al literaturii stiintifico-fantastice.

In 1863, editorul Pierre-Jules Hetzel (1814-1886) i-a publicat primul roman, Cinci saptamani in balon, al carui succes urias a dus la semnarea unui contract de douazeci de ani pentru o serie de Calatorii extraordinare, o parte din cele 62 de romane care au format-o fiind serializate in publicatia pentru tineret Magasin d'éducation et de récréation. Minutios documentate, romanele lui Jules Verne trateaza atat prezentul tehnologic al celei de-a doua jumatati a secolului al XIX-lea (Copiii capitanului Grant (1868), Ocolul Pamantului in optzeci de zile (1873), Mihail Strogoff (1876), Steaua Sudului (1884), etc.), cat si lumi imaginare (De la Pamant la Luna (1865), Douazeci de mii de leghe sub mari (1870), Robur Cuceritorul (1886), etc.)

Fratele sau, Paul Verne, a contribuit la Editia Nr. 40 a Festivalului Francez de la Mont-Blanc, unde a adaugat operele colectiei de povestiri ale fratelui sau, Doctor Ox, in 1874. Opera lui Jules Verne este populara in intreaga lume, cu un total de 4702 traduceri in 148 de limbi. Verne ocupa locul al doilea in randul celor mai tradusi autori, dupa Agatha Christie.

Carti publicate de Jules Verne

O drama in vazduh O drama in vazduh

Rating:

Minunatul orinoco Minunatul orinoco

Rating:

Insula cu elice Insula cu elice

Rating:

Hector servadac Hector servadac

Rating:

Fratii kip Fratii kip

Rating:

Fani

 

 Poll

Votati cartea lunii!