20.000 de leghe sub mari

scrisa de Jules Verne

20.000 de leghe sub mari de Jules Verne Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
20.000 de leghe sub mari 7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Adevarul
Autor (i): Jules Verne
Numar de pagini: 340 pagini
Anul aparitiei: 2010
Descriere: 20.000 de leghe sub mari este povestea celebrului capitan Nemo si a submarinului Nautilus, vazuta de profesorul francez Pierre Aronnax. Spre sfarsitul anilor 1860, se produc tot mai des dezastre misterioase pe toate oceanele planetei. Imediat, presa lanseaza zvonul existentei unui monstru gigantic al apelor, necunoscut pana atunci. Arronax banuieste ca acest necunoscut care distruge corabiile este un narval urias, care strapunge corabiile cu dintii. Ca urmare, el se imbarca la bordul navei „Abraham Lincoln“ si incepe cautarea, vrand sa elucideze misterul. Dupa saptamani de cautare in Pacificul de Nord, descopera, in sfarsit, monstrul: submarinul Nautilus.

Mai tarziu, Arronax si membrii echipajului il vor cunoaste pe misteriosul capitan Nemo, al carui nume inseamna „Nimeni” in latina. In conversatiile cu acesta, Arronax afla mai multe detalii despre capacitatile tehnice ale submarinului Nautilus, dar nimic despre capitan si echipaj. Nemo nu numai ca a rupt orice legatura cu lumea, dar a si refuzat sa mai ia in vreun fel contact cu suprafata pamantului. Atat el, cat si echipajul pe care il conduce isi iau hrana exclusiv din apele marii.

Despre trecutul sau, Nemo povesteste foarte putin. Abia in cea de-a doua parte a romanului cititorii ii vor putea descoperi destinul tragic: sotia si copiii ii fusesera rapiti de forte pamantesti neinduratoare. Pentru ca nimeni nu trebuia sa afle de secretul capitanului Nemo, eliberarea celor trei naufragiati este imposibila. Astfel, ei sunt fortati sa participe la o calatorie in jurul lumii in submarin, ceea ce le ofera sansa de a trai experiente inedite, dar ii si expune la primejdii greu de anticipat.


Carti similare cu 20.000 de leghe sub mari

Insula comorii

Insula comorii

de Robert Louis Stevenson

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Ale.
Recenzii: 0
Carti citite: 115

motianda
Recenzii: 0
Carti citite: 66

sandybook
Recenzii: 3
Carti citite: 146