Insula cu elice

scrisa de Jules Verne

Insula cu elice de Jules Verne Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Adevarul
Autor (i): Jules Verne
Numar de pagini: 360 pagini
ISBN: 9786065391529
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Scris in 1895 si publicat mai intai in „Magazinul de educatie si recreere“, revista de mare succes, ce a facut cunoscute majoritatea textelor lui Jules Verne, romanul „Insula cu elice“ spune povestea unui cvartet de violonisti (Pinchinat, Sébastien, Yvernès si Frascolin), originari din Paris, pe care ii leaga o stransa prietenie. Cei patru calatoresc pe o insula plutitoare, propulsata, dupa cum se sugereaza din titlu, de o elice. Pe aceasta insula se afla orasul Milliard, ai carui locuitori sunt exclusiv oameni instariti, dar care, in ciuda averii ce ar trebui sa le aduca fericirea, nu reusesc sa se inteleaga intre ei. Jules Verne descrie calatoria in Pacific a acestei insule fantastice, cu umorul si dinamismul bine-cunoscute.

Dincolo de caracterul de roman de aventuri „Insula cu elice“ este un subtil omagiu adus de scriitor marilor compozitori precum Beethoven, Offenbach, Mendelssohn, Halevy, Meyerbeer, Haydn, Massenet, Audran si Lecoq.


Carti similare cu Insula cu elice

Un robinson elvetian

Un robinson elvetian

de Johann Rudolf Wyss

mai mult
Cainele din baskerville

Cainele din baskerville

de Arthur Conan Doyle

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!