Indiile negre. goana dupa meteor

scrisa de Jules Verne

Indiile negre. goana dupa meteor de Jules Verne Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Adevarul
Autor (i): Jules Verne
Numar de pagini: 340 pagini
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Indiile negre

Acoperind un interval de timp de peste zece ani, acest roman urmareste aventurile comunitatii miniere Aberfoyle, de langa Stirling (Scotia). Dupa ce citeste o scrisoare primita de la un fost coleg, inginerul James Starr porneste spre vechea mina Aberfoyle. Aici Starr il intalneste pe Simon Ford, care, impreuna cu familia (sotia Madge si fiul Harry), traieste intr-o casuta, chiar in inima minei... si este uimit sa constate ca Ford nu este un simplu miner, ci unul care a descoperit un important zacamant de carbune... O data cu aceasta descoperire, orasul Stirling devine din nou prosper dezvoltandu-se din ce in ce mai mult in jurul lacului Malcolm. Povestea prinde iarasi viata cand apare in prim-plan un nou personaj, orfana Nell. Ea este gasita in mina de catre Harry si adoptata apoi de familia minerului Ford. Insa fata ascunde un mister. Din pacate, nu isi poate aduce aminte decat ca nu a crescut in alta parte decat in acea mina...

Goana dupa meteor

Desi a fost scris in 1901, romanul „Goana dupa meteor” a fost publicat abia in 1908, la trei ani dupa moartea autorului, fiind unul dintre cele sapte romane postume care au fost modificate semnificativ de catre fiul romancierului, Michel Verne.

E povestea rivalitatii dintre doi astronomi amatori dintr-un orasel. Ei sunt martorii caderii unui meteor si doresc sa-si asume meritul descoperirii separat. Iar cand in scena apare un alt om de stiinta, de data asta un inventator excentric, cei doi isi dau seama ca meteoritul cazut in localitatea lor nu este o simpla bucata desprinsa dintr-un corp cosmic, ci o adevarata comoara. Se crede ca acest personaj, inventatorul, este nascocirea lui Michel, fiul lui Verne...

Si aceasta carte, precum toate scrierile semnate Jules Verne, a prezis ceva important: Statele Unite ale Americii numara astazi 51 de state (fata de 46 cate erau la momentul publicarii cartii, in 1908).


Carti similare cu Indiile negre. goana dupa meteor

Insula cu elice

Insula cu elice

de Jules Verne

mai mult
Ciresarii (vol. 3) - roata norocului

Ciresarii (vol. 3) -...

de Constantin Chirita

mai mult
Codul onoarei

Codul onoarei

de Jack Whyte

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!