De la pamant la luna

scrisa de Jules Verne

De la pamant la luna de Jules Verne Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
De la pamant la luna 4.9 lei *
De la pamant la luna 11.55 lei *
De la pamant la luna 12 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Adevarul
Autor (i): Jules Verne
Numar de pagini: 340 pagini
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Romanele lui Jules Verne sunt renumite pentru acuratetea predictiilor tehnologice, nu degeaba a fost numit autorul un adevarat maestru al cartilor de anticipatie. Marturie in acest sens este si romanul De la Pamant la Luna, in care trei oameni ajung in spatiul cosmic la „bordul” unei capsule, actiune comparabila cu renumita misiune Apollo, in care trei astronauti sunt trimisi in spatiu din Florida. Chiar daca, in roman, instrumentul de calatorie nu a fost o racheta, ci un obuz gigantic, putem spune ca lui Jules Verne ii apartine prima experienta de calatorie cosmica. O calatorie imaginata, dar aproape profetica.

In De la Pamant la Luna, nava spatiala este lansata din Tampa (Florida), foarte aproape de actuala baza NASA, de la Cape Canaveral. Astfel incepe aventura fantastica a trei oameni care, in urma unui pariu intre artileristi, au fost proiectati in directia Lunii, cu ajutorul unui obuz gigantic. Calculele de calatorie imaginate de Jules Verne se dovedesc a fi foarte aproape de cele reale, desi la acea vreme nu existau cunostintele de astazi despre spatiul cosmic.


Carti similare cu De la pamant la luna

Magul

Magul

de Wilbur Smith

mai mult
Sa nu ne uitam la ceas

Sa nu ne uitam la ceas

de Rodica Ojog-Brasoveanu

mai mult
Fata si marea

Fata si marea

de Maureen Johnson

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!