Hector servadac

scrisa de Jules Verne

Hector servadac de Jules Verne Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Adevarul
Autor (i): Jules Verne
Numar de pagini: 250 pagini
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Dupa ce si-a purtat cititorii pe tot globul pamantesc, Jules Verne continua seria de aventuri cu o excursie prin sistemul solar. Autorul incepe aceasta noua poveste cu descrierea coliziunii unei comete cu Pamantul. In timpul ciocnirii, cometa agata cateva bucati din Terra, inclusiv 40 de oameni din popoare si de varste diferite. Acestia sunt condamnati la o calatorie prin sistemul solar, ce va dura doi ani. In mediul ostil al cometei, cei 40 formeaza o mini-societate si trebuie sa gaseasca metode de a supravietui. Dimensiunea cometei este de 2.300 de kilometri (in diametru), de departe cea mai mare cometa cunoscuta la acea vreme.

Personajul-martor al acestei coliziuni, cel care a inspirat si titlul cartii, este Hector Servadac, un ofiter tanar, chipes, in varsta de 30 de ani. Dupa ce a terminat scoala, Hector a fost detasat in Algeria. El e prezentat de autor in functia de ofiter de stat major, in subdivizia de la Mostaganem, fiind insarcinat cu lucrari topografice, pe portiunea de litoral cuprinsa intre Tenez si gurile selifului. Avand instructie militara, Hector Servadac este si cel care va prelua conducerea noii societati formate in mediul ostil al cometei...


Carti similare cu Hector servadac

Fausta invinsa

Fausta invinsa

de Michel Zevaco

mai mult
Harta sferica

Harta sferica

de Arturo Perez-Reverte

mai mult
Sa nu ne uitam la ceas

Sa nu ne uitam la ceas

de Rodica Ojog-Brasoveanu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!