Scoala robinsonilor. raza verde

scrisa de Jules Verne

Scoala robinsonilor. raza verde de Jules Verne Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Adevarul
Autor (i): Jules Verne
Numar de pagini: 340 pagini
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Din pacate, nava se scufunda iar Godfrey, supravietuind naufragiului, trebuie sa traiasca intr-o lume salbatica. Astfel, tanarul va invata in timpul nedoritului exil ce inseamna sa fii curajos si, mai ales, care sunt adevaratele valori in viata...

Raza verde: Raza verde este o iluzie optica produsa in momentul rasaritului sau al asfintitului, cand, pentru o foarte scurta perioada de timp, un punct verde este zarit deasupra soarelui si o raza de aceeasi culoare se lasa vazuta. De obicei, acest fenomen se observa acolo unde orizontul este larg, asa cum se intampla pe ocean. Jules Verne este primul autor care a scris despre acest fenomen, in cartea „Raza verde".

Eroii romanului incearca, plini de rabdare, sa observe acest fenomen undeva in vecinatatea Scotiei (o zona cu vizibilitate redusa, din cauza cetii dense). Dupa numeroase incercari de a surprinde misterioasa aparitie, esuate din cauza norilor, a pasarilor sau a starii neprielnice a vremii, atentia personajelor principale este distrasa chiar in momentul in care raza verde este perfect vizibila.


Carti similare cu Scoala robinsonilor. raza verde

Croco-deal

Croco-deal

de Carl Hiaasen

mai mult
Minunatul orinoco

Minunatul orinoco

de Jules Verne

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Sory_Luciano
Recenzii: 11
Carti citite: 207