voteaza cartea lunii aprilie

În aprilie râdem (mai mult). Votați cartea lunii!

de / March 4th, 2019 / 124 vizualizari

Nu știu cum sunteți voi, dar zilele în care nu râd, zilelea acelea în care cu greu reușesc să zâmbesc, sunt zile pierdute. Și, da, mi se întâmplă. Tuturor ni se întâmplă să avem zile gri și tot ce ne dorim e ca noaptea să vină, să ne pierdem în somn sperând ca ziua următoare să fie mai bună. Uneori, dimineața vine cu un cer senin de toată frumusețea și zâmbetul ni se așterne automat pe chip. Alteori, avem nevoie de altfel de stimuli pentru a ne induce starea de bine. Nu de puține ori am apelat la filme, la clipuri hazlii sau la bancuri și, ca prin minunte, ziua ne-a devenit mai bună.

“Hohotele de râs vor face pe oricine să se simtă mai bine, iar starea pozitivă de spirit va rămâne o perioadă de timp chiar și după ce râsul dispare. Umorul este benefic pentru păstrarea unei perspective optimiste asupra vieții și situațiilor de zi cu zi, indiferent cât de dificile ar fi acestea. Uneori chiar și un simplu zâmbet este suficient pentru a declanșa buna dispoziție a unei persoane.” – Sfatulmedicului.ro

Ne-ar plăcea să râdem mai mult, de aici ne-a venit ideea temei pentru aprilie. Să fie luna păcălelilor, să fie luna în care râdem mai mult, mai zgomotos, să fie luna în care redescoperim ce înseamnă pentru sănătatea noastră un zâmbet oferit sau un hohot de râs.

V-am invitat să “ne îndreptăm atenția literară către comedii, satire, chick lit, proză scurtă și orice altceva în stare să ne deseneze (măcar) un zâmbet pe chip” (vezi aici), iar voi ne-ați propus titluri ce promit a aduce multe zâmbete. Dintre ele, patru au intrat la vot, dar numai una poate fi cartea lunii aprilie.

Iată care sunt propunerile:

Conversații cu prietenii, Sally Rooney
Viața secretă a marilor scriitori, Robert Schnakenberg
Două mături stau de vorbă, Radu Paraschivescu
Zahera, fetiţa care a înghiţit un nor mare cât Turnul Eiffel, Romain Puertolas

Ați citit aceste cărți? Care dintre ele vi s-a părut mai amuzantă? Sau care dintre ele credeți că este cea mai “de tot râsul”? Eu aș vrea să iasă câștigătoare cartea care să ne facă să râdem cu lacrimi, să râdem acasă, să râdem în transportul în comun, să râdem și să facem și pe alții să râdă. Este vreuna dintre ele atât de amuzantă? Vă aștept impresiile mai jos, în comentarii. Care dintre ele merită votul vostru? Să votați!

Fiecare dintre voi poate vota o singură carte, o singură dată. Nu trebuie neapărat să o fi citit! Dacă vreți ca o anumită carte să primească cele mai multe voturi, invitați-vă și prietenii (cu like & share).

Cum votați? Simplu: intrați în club, vă logați în contul vostru și acordați votul uneia dintre cele patru cărți propuse.

Vreau să votez acum!

* Click pe titluri, mai sus, pentru a afla detalii despre cărți.
** Rămâneți alături de noi pentru a afla tema lunii MAI 2019!

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare