Povestea Mea, Michelle Obama

Cartea lunii Martie: Povestea mea, Michelle Obama

de / March 2nd, 2019 / 145 vizualizari

Povestea mea, Michelle ObamaMartie a venit cu soare și cer senin, cu flori și multe zâmbete. Martie este luna mărțișorului. Martie este luna femeii, dar și luna mamelor noastre frumoase și mult iubite. Martie e despre femei puternice. E despre tine, despre sora ta, despre prietena ta, despre mama, bunica sau mătușa ta.

În această primă lună de primăvară, ne-am dorit să povestim despre ele, femeile puternice de lângă noi. Mai mult, ne-am dorit să povestim despre femeile puternice care ne zâmbesc dintre pagini de carte, care ne dau încredere în noi și în forțele noastre de a face lucrurile să se întâmple.

V-am invitat să ne propuneți “biografii și memorii ale femeilor care, prin curajul și determinarea lor, și-au câștigat un loc în istoria de multe ori nespusă, iar răspunsurile voastre ne-au încântat. Dintre ele, patru titluri au intrat la vot (vezi aici care au fost). Cea care a primit cele mai multe voturi și care poartă titlul de cartea lunii martie este Povestea mea, scrisă de Michelle Obama.

Despre carte:

Povestea mea ne poartă prin bucătăriile modeste din Iowa și prin sălile de bal de la Palatul Buckingham, prin momente de durere sfâșietoare și ambiție fără limite, aducându-ne aproape de sufletul unei figuri unice, inovatoare a istoriei, în timp ce se străduiește să trăiască autentic, punându-și forța și vocea în serviciul unor idealuri mai înalte. Spunându-și povestea cu sinceritate și îndrăzneală, ne aruncă o provocare nouă, celorlalți: Cine suntem și cine dorim să devenim?

„Sunt multe lucruri pe care încă nu le știu despre America, despre viață, despre ce ar putea să aducă viitorul. Dar mă cunosc pe mine însămi. Tatăl meu, Fraser, m‑a învățat să muncesc din greu, să zâmbesc des și să mă țin de cuvânt mereu. Mama mea, Marian, mi‑a arătat cum să judec singură lucrurile și cum să‑mi fac vocea auzită. Împreună, în apartamentul nostru înghesuit din sudul orașului Chicago, ei doi m‑au învățat să descopăr ceea ce e important în povestea noastră, în povestea mea, în marea poveste a țării noastre. Chiar dacă nu e totul frumos sau perfect. Chiar dacă este mai real decât ai vrea să fie. Povestea ta este tot ce ai, tot ce vei avea vreodată. Este ceva ce merită prețuit.”

Aceasta este una dintre cărțile cu care mi-am început anul și pe care am așezat-o deja pe lista celor mai frumoase cărți ale lui 2019. Mesajul lui Michelle e simplu, e clar, e puternic. EA, prima doamnă (FLOTUS), este pentru noi toate un exemplu că se poate. E nevoie de multă muncă, da, de voință, uneori (de multe ori pentru ea) e nevoie de compromisuri, de nopți nedormite etc., dar numai așa putem cuceri lumea. Poate fi lumea cea mare sau poate una mai mică, dar cea care contează cu adevărat pentru noi. Știu că unii dintre voi ați citit cartea deja și, până acum, am auzit numai de bine. Vă invit, așadar, să-mi lăsați impresiile voastre – mai jos, în comentarii – despre carte. Care este mesajul pe care vi l-a oferit vouă această femeie minunată, Michelle Obama?

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Povestea mea, o puteți comanda pe
Libris.ro, aici, pe Cartepedia, aici, sau pe Elefant, aici, și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare