voteaza cartea lunii Martie

Martie este despre femei puternice. Votează cartea lunii!

de / February 4th, 2019 / 501 vizualizari

Dacă închid ochii și mă gândesc la Martie, în minte îmi apare chipul mamei și al bunicii mele, zambile pentru mama și mărțișor (de tablă, nu altfel) pentru mamaie – zicea ea că-i aduce noroc la pui. Fiecare dintre noi avem în minte (și în suflet) o femeie puternică, o femeie care ne-a modelat de-a lungul timpului, care ne-a dăruit din înțelepciunea ei, ne-a oferit iubirea de care aveam nevoie pentru a fi noi înșine mai puternice. Apoi, la un moment dat, ne-am trezit singure pe drumul vieții. Nu mai eram ținute de mână de mama, nici de bunica sau de sora mai mare, dar nu ne-am clătinat. Eram pe picioarele noastre, iar ele, femeile puternice din spatele nostru, priveau mândre la florile pe care le-au crescut.

Despre femei puternice vom vorbi în luna Martie, femeile de lângă noi și femeile pe care le descoperim între pagini de carte. Învățăm în fiecare zi, devenim mai puternice cu fiecare îmbrățișare, fiecare apreciere și fiecare istorie de viață pe care o descoperim. De aici și tema votului (o găsiți aici) de luna aceasta, “biografii și memorii ale femeilor care, prin curajul și determinarea lor, și-au câștigat un loc în istoria de multe ori nespusă”, și cele patru titluri intrate la vot. Una dintre ele va fi cartea lunii martie.

Iată care sunt propunerile:

Povestea mea, Michelle Obama
Viața nemuritoare a Henriettei Lacks, Rebecca Skloot
Femei în știință, Rachel Ignotofsky
Eu sunt Malala, Malala Yousafzai, Patricia McCormick

Am citit doar unul dintre titlurile de mai sus, Povestea mea. A fost cartea cu care mi-am început anul și m-am trezit cu o nouă prietenă, personaj de carte, prima doamnă a SUA, mamă și soție, model pentru multe tinere aflate la începutul carierei. În fiecare dintre aceste titluri vom descoperi mesaje demne de urmat, așa am auzit. Dacă le-ați citit, vă aștept impresiile mai jos, în comentarii. Care dintre ele merită votul vostru? Să votați! Care dintre ele credeți că ar trebui să fie cartea lunii martie?

Fiecare dintre voi poate vota o singură carte, o singură dată. Nu trebuie neapărat să o fi citit! Dacă vreți ca o anumită carte să primească cele mai multe voturi, invitați-vă și prietenii (cu like & share).

Cum votați? Simplu: intrați în club, vă logați în contul vostru și acordați votul uneia dintre cele patru cărți propuse.

Vreau să votez acum!

* Click pe titluri, mai sus, pentru a afla detalii despre cărți.
** Rămâneți alături de noi pentru a afla tema lunii APRILIE 2019!

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

voteaza cartea lunii ianuarie 2021

Vot

Votează cartea lunii Ianuarie 2021

de / December 12th, 2020

A fost un an ciudat. A fost bun, a fost mai puțin bun. A fost un an al surprizelor, al dorului de familie și de prieteni, anul în care bucuriile au venit din lucrurile mărunte. Am ajuns, poate, să apreciem...

Citeste mai mult