Martie la feminin

Propuneri pentru Martie…la feminin

de / January 10th, 2019 / 142 vizualizari

Am scris aceste rânduri la 2 noaptea, după ce am dat gata cele 620 de pagini ale poveștii lui Michelle Obama. Înainte să mă întrebați: nu, nu am citit cartea într-o singură zi, am purtat-o cu mine, peste tot, mai bine de o săptămână. Acum, că am terminat-o, simt că am pierdut și am câștigat o prietenă, în același timp.

Contrar aparențelor, acest articol nu este despre Michelle Obama, dar i se datorează. Pentru că povestea ei este cea care ne-a deschis ochii către femeile puternice din jurul nostru și apetitul pentru biografii și memorii ale femeilor care, prin curajul și determinarea lor, și-au câștigat un loc în istoria de multe ori nespusă. Haideți să citim despre ele, să ne mândrim cu ele și, mai ales, să învățăm de la ele!

Lor, nesupuselor, temerarelor, vizionarelor, de aici sau de oriunde, le dedicăm luna Martie. Dacă tot e considerată Martie ca fiind luna femeilor, apăi să fie!

Acum că știți care este propunerea mea de lectură, aștept și titlurile propuse de voi, pentru restabilirea echilibrului. Îmi place să cred că în explorările voastre literare prin universul non-ficțiunii ați întâlnit multe voci feminine (și, de ce nu, feministe) și tare mult mi-aș dori să le împărtășiți cu noi. Fie că sunt (auto)biografii, jurnale sau culegeri de texte, dacă titlurile la care vă gândiți au în centru o poveste care se conjugă la feminin, înseamnă că sunt taman bune de propus.

Dacă titlul la care v-ați gândit nu este de găsit pe site, lăsați-ne un comentariu (aici sau pe Facebook), trimiteți-ne un mail sau apăsați pe Propune carte, în partea stângă (tot pe site). În schimb, dacă volumul pe care doriți să îl recomandați este deja pe site, apăsați pe butonul Propune această carte de sub volumul respectiv.

Opriți-vă preț de câteva clipe din alergătura de zi cu zi și gândiți-vă la toate acele femei puternice din viața voastră. Apoi uitați-vă în oglindă și, cum ar spune Michelle (v-am zis că suntem prietene), asumați-vă propria poveste. Noi știm cu certitudine un lucru: ne-ar plăcea să o citim.

Photo by Designecologist from Pexels

# # # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul urmator

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

mai cu poezie

Propuneri

Mai cu poezie

de / March 12th, 2020

Îmi amintesc, cu nostalgie, de perioada în care citeam poezie. Bine, când zic poezie, mă refer la Bacovia, Coșbuc, Goga, Eminescu, Stănescu, Topârceanu… Deci da, cam atât de multă vreme a trecut. Nu mă prea împac eu cu poeții contemporani...

Citeste mai mult