Un apartament la Paris

Cartea lunii ianuarie 2019: Un apartament la Paris

de / January 2nd, 2019 / 436 vizualizari

La mulți ani, dragilor! Sperăm că noul an v-a găsit cu zâmbetul pe buze, cu dorințe noi și planuri mari. Eu nu pot să nu mă gândesc că 2019 este anul în care aniversăm un deceniu de citit în serie. Da! În urmă cu aproape zece ani am pus bazele acestui loc minunat în care ne regăsim lună de lună, zi de zi, pentru a povesti despre fascinata lume a cărților. Uneori simt că timpul se duce prea repede, precum nisipul care se scurge printre degete, apoi privesc în urmă și amintirile vin de-a valma: cărți citite, locuri văzute, oameni întâlniți, emoții puternice. Toate aceste ne arată, iar și iar, că viața e minunată, dar depinde de noi să o facem să fie așa.

Un apartament la Paris

Nu știu dacă v-ați făcut lista de dorințe pe anul acesta (dacă nu, dați-i bătaie!), dar una dintre dorințele mele este să călătoresc mai mult. Sunt multe orașe pe care îmi doresc să le vizitez și asta se datorează, în mare parte, cărților citite. Paris, orașul luminilor, este cel la care visez încă de când eram micuță. Poate nu mai este cel pe care l-a văzut tatăl meu în urmă cu treizeci de ani, dar este unul dintre primele la care am visat. Din timp în timp, apare câte o carte care îmi aduce aminte că am o dorință de bifat. De data aceasta este vorba de cel mai nou roman al lui Guillaume Musso…

V-am întrebat cu ce carte ar trebui să începem noul an. Am primit propunerile voastre, multe, prea multe, prea atrăgătoare. Dintre ele, patru titluri au intrat la vot (vezi aici care au fost). Cea care a primit cele mai multe voturi și care poartă titlul de cartea lunii ianuarie 2019 este Un apartament la Paris, scrisă de Guillaume Musso.

Despre carte:

„Cine sunteți dumneavoastră și ce căutați la mine în casă?”, întreabă o voce misterioasă. „Exact aceeași întrebare voiam să vă pun și eu”, i se răspunde cu furie. Dintr-o întâmplare inexplicabilă, Madeleine și Gaspard au închiriat același apartament în Paris. Madeleine lucrase în brigada criminalistică din Manchester, apoi la New York. Locuiese și la Paris o vreme, iar aici se întorcea de fiecare dată când simțea nevoia să își oblojească rănile. Gaspard, un scriitor în căutarea inspirației, obișnuia să petreacă anual o lună în capitala Franței pentru a scrie o nouă piesă de teatru.

Al treilea personaj principal al romanului este chiar apartamentul din arondismentul 6 în care s-au întâlnit Madeleine și Gaspard. Clădirea se află pe aleea Jeanne-Hébuterne, o fundătură închisă cu o poartă metalică situată chiar în fața restaurantului Chez Dumonet. Din exterior, e un cub din beton armat care iese în evidență doar prin cărămizile roșii și negre cu aspect de tablă de șah. Deasupra porții tronează o inscripție din fier forjat: „Cursum Perficio“ – „Călătoria mea s-a sfârșit” –, totodată denumirea ultimei case în care a locuit Marilyn Monroe. De dincolo de poartă se ivește casa-atelier din anii 1920, perfect restaurată. Se întinde pe trei niveluri, iar în centrul ei vibrează o insulă de vegetație. Acest spațiu care i-a aparținut celebrului pictor Sean Lorenz este de-a dreptul seducător.

Nu știu dacă este vreo carte scrisă de Musso care să nu fie apreciată de cititori. Nu le-am citit pe toate, însă cele citite mi-au rămas în minte și în suflet. Este unul dintre autorii pe care îi îndrăgesc și ale cărui cărți vor fi mereu pe lista mea de to be read. Lansarea cărții Un apartament la Paris a fost inedită, după cum a scris Silvia aici. Dacă ați citit-o deja, vă aștept impresiile mai jos, în comentarii – despre carte, dacă este preferata voastră, dacă altă carte scrisă de Musso e pe primul loc între favorite.

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Un apartament în Paris, o puteți comanda pe
Libris.ro, aici, pe Cartepedia, aici, sau pe Elefant, aici, și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare