mindfulness

Recomandare altfel: 3 cărți pentru dezvoltarea spiritualității și un curs de mindfulness

de / January 4th, 2019 / 298 vizualizari

În fiecare an, la început și final, aloc două luni dezvoltării spiritualității continue: citesc cărți despre spiritualitate și terapii alternative, urmez cursuri de meditație și yoga, lupt să mă eliberez de stringurile energetice nerupte peste an, preconcepții și prejudecăți. E metoda mea de a scăpa de toată oboseala anului vechi și de a îmbrățișa noul an plină de energie și optimism. În această direcție, am abordat în această perioadă trei cărți apărute la Editura Meditative Arts, dar și un MiniCurs de 7 zile de Mindfulness susținut de Sașa Bodeanu.

Reiki. Adevărata poveste de Don Beckett

Reiki. Adevarata poveste de Don Beckett

Reiki m-a învățat să fiu modestă și să îmi asum responsabilitatea faptelor mele. Eram anul 1 de facultate când mi-am primit acordajele, în anul doi am primit măiestria. Eram entuziastă, puteam muta munții din loc. Apoi mi-am dat seama de implicații și responsabilitatea care vine odată cu acestea. Și am început să studiez, să citesc, dar și să fiu mai reținută în acțiuni. Aproape 7 ani am ținut apoi Reiki doar pentru mine și cei apropiați. Rar mai mă aruncam la un tratament, la o energizare. Apoi, în urmă cu un an, am descoperit Meditative Arts, l-am descoperit pe Vlad T. Popescu, și am reintrodus Reiki în rutina zilnică, am reluat lecțiile. M-am regăsit! Iar cartea de față mi-a readus în atenție amănunte pe care le uitasem sau trecusem cu vederea. Cartea este realmente o sursă neprețuită pentru toți practicanții, dar și pentru cei doar interesați de Reiki.

Don Beckett: Probabil că lucrul cel mai important pe care ni-l dezvăluie Reiki este Unitatea vieții. Ajungem să vedem cum, vindecându-ne pe noi, contribuim la binele tuturor. Trăim într-o hologramă infinită, în care infinitatea creației este întreagă în fiecare undă-particulă. Nu este vorba de ,,toți pentru unul și unul pentru toți”, ci de ,,unul este totul și totul este unul”.

Ce face cu adevărat unică lucrarea este accentul pus pe faptul că Reiki este o cale a cunoaşterii de sine. A adevăratului Sine. „Niciodată nu o să reuşesc să atrag atenţia suficient că totul în Reiki este conectarea cu adevăratul Sine, cu cunoaşterea noastră lăuntrică“, spune Don Beckett.

Cască bine ochii de Mariana Caplan

Cască bine ochii de Mariana CaplanCalea spirituală este ca orice alt drum, are partea ei de gropi și de ocolișuri. O călătorie sigură necesită o calitate arareori pomenită, dar esențială în lumea de astăzi: discernământul. În această carte, Mariana Caplan ne susține să ne cultivăm o judecată limpede și capacitatea de a discerne, ce ne pot ajuta să trăim viața spirituală cu inteligență, claritate și autenticitate. Este oare iluminarea mai puțin o poveste despre extaz și mai mult o poveste de demontare a iluziilor?

Mariana Caplan: Pentru cineva însetat de adevăr, este frumos ceea ce este demn de încredere. Dacă a porni în descoperirea adevărului înseamnă a învăța ceea ce nu-i adevărat și a-ți înfrunta inconștientul și obstacolele interioare, cel care iubește adevărul va accepta cu încântare această încercare. De fiecare dată când dovedim și înfruntăm un neadevăr ne apropiem de ce este adevărat.

Intenția acestei cărți este de a-i sprijini pe căutători și pe practicanții din toate tradițiile spirituale, într-o manieră modernă, integrată a marilor tradiții, culturi și religii. Iar acest lucru a fost posibil doar prin foarte mult studiu și foarte multă practică personală. În căutările sale personale și profesionale, autoarea a avut onoarea de a întâlni și de a petrece mai mult timp cu persoane pe care ea le consideră a fi mari maeștri spirituali, psihologi, yoghini, terapeuți și lideri religioși. În carte veți descoperi multe citate din interviurile și conversațiile directe cu ei. Învățăturile din carte vin din cercetarea, experimentarea și experiența mai multor tradiții și căi spirituale, incluzând aici sufismul, yoga, budismul tantric, iudaismul, hinduismul, taoismul, cea de-a patra cale, șamanismul și calea diamantului, precum și tradiția occidentală Baul. Autoarea s-a implicat profund și în tradiția psihologică occidentală – atât într-o abordare tradițională, cât și prin psihoterapiile moderne.

Mariana Caplan: Să ai discernământ nu te apără de greșeli, dar te ajută să înveți mai repede lecțiile vieții, să transformi încercările în oportunități și să eviți obstacolele inutile. Discernământul ne învață să trăim bine, iar când murim să o facem simțind că am trăit o viață bună. Că am atins nivelul de conștiență de care eram capabili și că am împlinit ce aveam de făcut pe pământ. Putem ști că viețile noastre nu s-au risipit, că am modelat și am fost modelați de viață.

Magia practică a dragonilor de Floriana Ungureanu

Magia practică a dragonilor de Floriana UngureanuMagia practică a dragonilor este o carte despre Spirit și formele pe care acesta și le asumă și interacțiunea dintre ele și manifestarea în plan fizic. Trăirile oamenilor au impact asupra mediului, iar acesta are impact asupra trăirilor. E timpul să devenim conștienți de mărimea și influența acestui impact asupra evoluției noastre personale. Cartea readuce în atenția căutătorilor în lumea spirituală un subiect nu foarte dezbătut: șerpii, dragonii, balaurii, leviatanii și alți monștri mitici. Pornind de la mituri și legende, credințe și religie, autoarea prezintă ierarhia, organizarea, modul de viață al dragonilor. Dragonul de pământ. Dragonul de apă. Dragonul de foc. Dragonul de aer. Metodele de lucru cu dragonii și puntea fizică dintre noi și dragoni sunt capitole asupra cărora trebuie insistat pentru a obține rezultatele scontate în detaliile alternative.

Floriana Ungureanu: Dragonii personifică forța și puterea naturii, ei sunt spiritele care o susțin, iar Omul s-a temut adesea de manifestarea puternică a naturii, neînțelegând-o, adesea preferând să o supună propriilor nevoi și dorințe.

Magul este un bătrân cu părul alb și toiag în mână, care pare inofensiv când îți bate la ușă, sau îți iese în cale și începe să-ți înșire o poveste cu tâlc, ce este de fapt o invitație – o provocare la aventură, poate chiar la Aventura vieții tale. Dacă nu ești pregătit să devii ucenic vrăjitor, nu îi deschide ușa, treci pe partea cealaltă de drum, nu pune întrebări, nu cere ajutorul. Fă-o numai dacă ești dispus(ă) să plătești prețul. Iar actele de magie au un cost piperat, în energie, lumină și suflet, căci îți vor angaja spiritul într-o misiune personală plină de primejdii și de necunoscut. Dar și dacă îți închei cu succes misiunea primită, răsplata e pe măsură.

MiniCurs 7 zile de Mindfulness cu Sașa Bodeanu

În condițiile în care suntem înconjurați zilnic de agitație și stres, avem nevoie de o abordare pragmatică și științifică pentru a gestiona viața de zi cu zi într-un mod care să ne facă să ne simțim bine. Sașa Bodeanu, instructor acreditat MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction), lucrează cu multă pasiune pentru a face practicile contemplative vizibile și în România.

Mindfulness cu Sasa Bodeanu

Dezvoltarea spirituală oferă șansa de a ne elibera de sub controlul șabloanelor limitative, ne pune în contact cu adevăruri esențiale despre noi și univers și ne ajută să descoperim cine suntem și cum putem să ne regăsim puterea interioară. Iar sugestiile de mai sus pot reprezenta primul pas în redescoperirea spiritualității latente în sufletul tău!

 

Comandă cărțile pe Libris, aici, pe Cărturești, aici
sau pe situl editurii MeditativeArts, aici>>
(click pe titluri, mai sus, pentru linkuri directe)

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

Sursă foto header: Spiritual Enlightenment

# # # # # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare