februarie, dragostea mea

Februarie, dragostea mea. Votează cartea lunii!

de / January 6th, 2019 / 329 vizualizari

Într-o vară, în urmă cu mulți ani, m-am îndrăgosit de un personaj dintr-o carte. Numele lui este Floris, iar cartea se numește Amanții de pe Mississippi. Nu am știut atunci că acea carte este ultima dintr-o serie de patru (ciclul Floris de Jacgueline Monsigny), ba chiar am aflat cu mult mai târziu, când sora mea a reușit să facă rost de restul volumelor. Mi-am promis să le citesc. Au trecut aproximativ douăzeci de ani de atunci. De ce am amânat aceste lecturi? Poate pentru că nu am vrut ca povestea să se termine, poate pentru că mi-a fost teamă că acele lecturi nu-mi vor mai aduce bucuria pe care mi-a adus-o ultimul volum.

Ați ridicat sprânceana la menționarea celor douăzeci de ani? Eu da, nu îmi vine să cred cum a zburat timpul… dar el, timpul, nu face decât să-mi întărească iubirea pentru cărți, și cred că e valabil pentru oricare dintre voi – cititori la început de drum sau veterani. M-am îndrăgostit de multe personaje de-a lungul timpului (v-am spus de Floris, apoi Tom Sawyer, Edmond Dante, Mr. Darcy, Lestat, Dorian Gray… să mai zic?), am visat alături de ei, am cucerit lumi, am salvat lumi, am călătorit în lumea întreagă și am îndrăznit să visez că într-o zi voi umbla pe urmele lor.

V-am spus povestea de mai sus pentru a vă introduce tema votului (o găsiți aici) de luna aceasta, “Care sunt istoriile voastre de dragoste preferate? Ce cărți v-au făcut să visați, să plângeți și să zâmbiți alături de personaje? Ce poveste ați trăit ca și cum ar fi fost a voastră?”, și cele patru titluri intrate la vot. Una dintre ele va fi cartea lunii februarie.

Iată care sunt propunerile:

Scrisori din insula Guernsey, Mary Ann Shaffer, Annie Barrows
Lumina unui nou început, Agnès Martin-Lugand
Te urăsc, te iubesc, Sally Thorne
Un bilet pentru Paris, Jojo Moyes

Fiecare dintre aceste titluri mă atrag, fiecare dintre ele sunt bilete către noi lumi de descoperit și de iubit. Le-ați citit? Le aveți pe listele voastre de lecturi? Indiferent care vă este motivul, acordați votul vostru uneia dintre ele. Voi decideți care va fi cartea lunii februarie, iar februarie va fi, se știe, o lună plină de iubire. După ce votați, lăsați-mi un comentariu în care să-mi spuneți care sunt personajele de care v-ați îndrăgostit de-a lungul timpului, cele pe care nu le veți uita niciodată.

Fiecare dintre voi poate vota o singură carte, o singură dată. Nu trebuie neapărat să o fi citit! Dacă vreți ca o anumită carte să primească cele mai multe voturi, invitați-vă și prietenii (cu like & share).

Cum votați? Simplu: intrați în club, vă logați în contul vostru și acordați votul uneia dintre cele patru cărți propuse.

Vreau să votez acum!

* Click pe titluri, mai sus, pentru a afla detalii despre cărți.
** Rămâneți alături de noi pentru a afla tema lunii MARTIE 2019!

# # # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare