Cartea lunii februarie

Cartea lunii februarie: Un bilet pentru Paris

de / February 1st, 2019 / 172 vizualizari

Un bilet la Paris

Bun venit, Februarie! Te-am așteptat ca și când… Știu că mai e mult până la nebunia zambilelor, ghioceilor, până la mărțișoare și cer senin, dar februarie îmi dă senzația de primăvară. Nu e vorba de sfinții iubăreți, de inimi și zaharicale, ci de sentimentul că luna aceasta scurtă e portița către anotimpul cald. Da, știu, se poate să ningă și în februarie, și chiar în martie, dar nu strică nimănui să viseze cu ochii deschiși. Parcă văd copaci înfloriți, fețe zâmbitoare, baloane de săpun…

Revenind la subiectul articolului, luna aceasta este despre iubire. Este tema pe care am stabilit-o acum niște ani și pe care am păstrat-o. Am tot zis că la un moment dat să o schimbăm, nu de alta, dar ne-am gândit că e posibil să rămânem fără inspirație în ceea ce privește articolele dedicate. Nu am schimbat tema și nici fără inspirație nu am rămas. Iubirea, ca orice lucru frumos, inspiră. Nu trebuie decât să privești o carte a unui autor care scrie povești ce-ți merg la inimă, și titlul lui te duce pe aripi de vânt, în alte lumi, în Paris, spre exemplu.

V-am întrebat Ce cărți v-au făcut să visați, să plângeți și să zâmbiți alături de personaje? Ce poveste ați trăit ca și cum ar fi fost a voastră?”, iar răspunsurile voastre au venit sub formă de propuneri care mai de care mai frumoase. Dintre ele, patru titluri au intrat la vot (vezi aici care au fost). Cea care a primit cele mai multe voturi și care poartă titlul de cartea lunii februarie este Un bilet pentru Paris, scrisă de Jojo Moyes.

Despre carte:

Nell are douăzeci și șase de ani și nu a fost niciodată la Paris. De fapt, nu a fost plecată niciodată într-un weekend romantic, niciunde. Să călătorească în străinătate nu e ceva ce ar face în mod obișnuit. Dar când iubitul ei nu apare pentru minivacanța plănuită, Nell are ocazia să le dovedească tuturor – inclusiv sieși – că viața poate oferi întotdeauna surprize. Singură în Paris, Nell își descoperă o latură pe care nu și-o cunoștea: aceea de ființă independentă și îndrăzneață. Ar putea deveni acest weekend cel mai aventuros din viața ei? Amuzantă, fermecătoare și irezistibilă, Un bilet pentru Paris este o carte care nu-i va dezamăgi pe fanii lui Jojo Moyes.

De data aceasta nu vă mai întreb dacă ați citit alte cărți ale autoarei, sunt convinsă că toți cei care se bucură din când în când de câte o poveste romantică, au bifat cel puțin un titlu semnat de Jojo Moyes. Vă întreb dacă ați citit această carte și cum vi s-a părut. Și încă ceva, care este, după părerea voastră, cea mai frumoasă carte scrisă de Moyes? Sunt tare curioasă pentru că eu, până acum, am reușit să citesc doar seria “Înainte să te cunosc“.

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Un bilet pentru Paris, o puteți comanda pe
Libris.ro, aici, pe Cartepedia, aici, sau pe Elefant, aici, și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

Un palid punct albastru, Carl Sagan

Cartea lunii

Cartea lunii Iunie: Un palid punct albastru

de / June 3rd, 2019

Cunoaștem cu toții semnificația cuvintelor: “Space, the final frontier”. Cumva, atunci când aud cuvântul “space”, creierul meu completează automat restul cuvintelor spuse de căpitanul Jean-Luc Picard la începutul fiecărui episod din Star Trek: The Next Generation: “Space: the final frontier. These...

Citeste mai mult