O viata marunta, Hanya Yanagihara

Cartea lunii ianuarie 2018: O viață măruntă

de / January 3rd, 2018 / 491 vizualizari

o viata maruntaLa mulți ani, dragilor! Un nou an ni s-a așternut în față și, sper eu, cu mai mult timp pentru cărțile care ne așteaptă cuminți pe rafturi. Printre dorințele pe care le-am rostit la trecerea dintre ani a fost și aceea de a citi mai mult, de a descoperi povești noi, autori noi, de a micșora teancul de cărți de pe birou care crește și crește… Una dintre cărțile pe care o am pe lista de lecturi, deși nu se află încă în biblioteca mea, este chiar cartea acestei luni.

Tema propusă pentru acest început de an, “care a fost cea mai frumoasă/ așteptată/ intensă/ memorabilă/ zdruncinătoare experiență de lectură” din 2017 ne-a adus o serie de recomandări pe care ar trebui să le avem fiecare pe lista de cărți must read. Dintre cărțile propuse, cea care s-a aflat în topul preferințelor voastre și care poartă titlul de cartea lunii ianuarie este O viață măruntă scrisă de Hanya Yanagihara.

Despre carte:

Patru absolvenţi ai unui mic colegiu din Massachusetts – debusolaţi, fără un ban în buzunar şi susţinuţi doar de prietenia şi ambiţia lor – se mută la New York pentru a-şi face o situaţie. Cei patru sunt chipeşul Willem, care-şi doreşte să devină actor; JB, un pictor născut în Brooklyn care încearcă să pătrundă în lumea artei; Malcolm, un arhitect frustrat angajat la o firmă importantă; şi Jude, o minte sclipitoare, dar un individ retras şi enigmatic, în jurul căruia gravitează toţi ceilalţi. De-a lungul anilor, relaţiile dintre ei se adâncesc şi se complică, însă provocarea cea mai mare pentru ei rămâne Jude, ajuns cu timpul un avocat extrem de talentat, însă din ce în ce mai instabil, cu mintea şi trupul însemnate de o copilărie cumplită, de o traumă pe care se teme că nu o va putea depăşi niciodată.

O viaţă măruntă este un roman de o extraordinară forţă şi emoţie despre legăturile indisolubile ale prieteniei şi despre limitele rezistenţei umane.

Este una dintre puținele cărți despre care nu am citit nimic de rău. Nici că ar fi prea stufoasă, nici plicticoasă, nici, nici, nici. Totul numai de bine. Și asta ar putea părea ciudat, nu este carte – bună sau rea – care să nu-și găsească cârcotașul. Dar nu voi fi eu, cu siguranță! Eu am fost cucerită de recenzia Ancăi (o puteți citi aici) și, clar, voi citi cartea cum voi pune mâna pe ea. Mă sperie numărul de pagini (tocmai am ieșit dintr-una la fel de voluminoasă), dar prea e ridicată în slăvi ca să stau departe de ea. Voi ați citit cartea? Cum vi s-a părut? Este cartea lunii acesteia, dar aș zice (din câte am citit despre ea) că e chiar cartea lui 2017. Ce părere aveți? Lăsați-mi impresiile voastre mai jos, în comentarii.

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like&share.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea O viață măruntă, o puteți comanda de pe Libris.ro aici, pe Elefant.ro aici sau pe Cartepedia, aici, și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

Foto:  Peter Hujars, Orgasmic Man

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

4 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare