Minunata lume nouă. Reîntoarcere în minunata lume nouă

scrisa de Aldous Huxley

Minunata lume nouă. Reîntoarcere în minunata lume nouă de Aldous Huxley Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Minunata lume nouă. Reîntoarcere în minunata lume nouă 15.96 lei *
Minunata lume nouă. Reîntoarcere în minunata lume nouă 23.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Aldous Huxley
Traducator (i): Suzana Bantas, Andrei Bantas
Numar de pagini: 480 pagini
ISBN: 973-681-166-2
Anul aparitiei: 2003
Descriere: Romanul Minunata lume nouă (1932), al cărui titlu ironic evocaă o replică a Mirandei din Furtuna shakespeariană, e o utopie neagră despre o lume a terorii, în care civilizația, dominată de tehnică, devine incompatibilă, în ultimă instanță, cu individualitatea și libertatea umană. „Sălbaticul“ adus dintr-o rezervație din New Mexico în Londra secolului șapte „după Ford“ este la început fascinat de lumea nouă pe care o descoperă, dar sfârșește prin a se revolta.

Andre Maurois definea acest roman drept „o utopie terifiantă“.

Eseul Reîntoarcere în minunata lume nouă (1959) este un comentariu pe marginea romanului, exprimând aceeași viziune pesimistă asupra existenței, specifică operei târzii a lui Huxley.


Carti similare cu Minunata lume nouă. Reîntoarcere în minunata lume nouă

Operatia viking

Operatia viking

de N. Leonov

mai multRecenzii

Silvia1988 Silvia1988 pe 2018-06-30 09:49:40 Rating:

Această celebră carte face parte din categoria distopiilor deghizate în utopii. La fel ca serialul Black Mirror (pentru cunoscători, cine nu l-a văzut încă îl recomand cu căldură), “Minunata lume nouă” ne transporă într-un viitor marcat de eficientizare a resurselor, a raporturilor dintre oameni și a scopurilor pentru care trăim.

Deși este alcătuită din numeroase pasaje...

Citeste mai mult

cornelia.popa cornelia.popa pe 2017-05-05 09:09:18 Rating:

Acțiunea se petrece în viitor, pe tărâmul Londrei. Ni se prezintă așa zisul Centru de Incubație și Condiționare, un loc unde se “nasc” copii și unde aceștia cresc și li se implementează felul lor de-a fi, de a se comporta, setul de valori și credințe.

Primele pagini sunt pline de fel și fel de termeni și explicați ce explică procesul de creare a acestor copii și modul în care sunt...

Citeste mai mult

altinnuendo altinnuendo pe 2011-03-10 20:53:31 Rating:

„Minunata lume nouă” de Aldous Huxley

Minunata lume nouă este o lume unde omul este fericit, fără griji, nu se îmbolnăveşte, nu îmbătrâneşte fizic, iar când moare, o face cu zâmbetul pe buze. Minunata lume nouă este o lume unde societatea este împărţită pe caste, iar fiecare munceşte, dar fără să se plângă, pentru binele tuturor. Micile probleme care mai apar sunt alungate imediat...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125

cornelia.popa
Recenzii: 129
Carti citite: 135

alinuta
Recenzii: 0
Carti citite: 53