Geniul si zeita

scrisa de Aldous Huxley

Geniul si zeita de Aldous Huxley Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Geniul si zeita 6 lei *
Geniul si zeita 14 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Aldous Huxley
Traducator (i): Viorica Boitor
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 978-973-46-1330-4
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Geniul si zeita (1955) este un roman scurt si concentrat, avand drept pretext rememorarea unor evenimente de cotitura din viata protagonistului, fizicianul John Rivers, care evoca personalitatea neobisnuita a mentorului sau, Henry Maartens, laureat al Premiului Nobel, si mai ales a sotiei acestuia, Katy, femeia fara de care genialul Henry se simte pierdut. Pentru adolescentul Rivers, crescut pe baza unor principii foarte stricte de o mama habotnica, rastimpul petrecut in sanul excentricei familii Maartens reprezinta o aventura spirituala exploziva, cu consecinte care-i vor marca intreaga viata.

„Cel mai bun roman al lui Huxley dupa Punct contrapunct – sau poate ca ar fi mai potrivit sa descriem aceasta carte cu mult mai calda si mai inteleapta drept o capodopera, pur si simplu.” (Sterling North)

„In Geniul si zeita, Aldous Huxley analizeaza in amanunt fidelitatea, adulterul, ipocrizia si pasiunea. Un roman stralucit, care provoaca si captiveaza in egala masura.” (Boston Herald)


Carti similare cu Geniul si zeita

Inaltimile orasului

Inaltimile orasului

de Emmanuel Robles

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

rosamorkiss
Recenzii: 0
Carti citite: 19

alinuta
Recenzii: 0
Carti citite: 53

fata_verde
Recenzii: 0
Carti citite: 86