Cantec de lebada

scrisa de Aldous Huxley

Cantec de lebada de Aldous Huxley Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Aldous Huxley
Traducator (i): Ciprian Siulea
Numar de pagini: 348 pagini
ISBN: 978-973-46-1835-4
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Romanul Cantec de lebada a fost distins, in 1939, cu James Tait Black Memorial Prize.

Aldous Huxley a scris Cantec de lebada in 1939, dupa ce a parasit Anglia, stabilindu-se in California. Cartea reprezinta critica autorului la adresa culturii americane a vremii lui, cu narcisismul, superficialitatea si obsesia pentru tinerete pe care le observa peste tot in jur. Jo Stoyte, protagonistul, un milionar californian obsedat de apropierea mortii, afla de existenta unui nobil englez care a descoperit o modalitate de a-si prelungi viata. Stoyte calatoreste in Anglia si il intalneste pe longevivul nobil, care insa pare sa-si fi pierdut, de-a lungul timpului, firea umana, preschimbandu-se intr-o faptura simiana. Acest lucru nu schimba cu nimic decizia milionarului de a ocoli moartea cu orice pret.

„Iata o carte fantastica, extravaganta, innebunitoare si revoltatoare in acelasi timp. Este o carte cum numai Huxley poate scrie, un roman unde intamplarile extraordinare se impletesc cu eseul contemplativ, iar povestea este mai atragatoare ca oricand.” (The New York Times)

„Ironia eleganta pe care Huxley o pune in joc, subtilitatea cinica, revelatiile si momentele pline de ingenuitate cu care-si surprinde cititorul ne arata ca avem de-a face cu un adevarat maestru al scriiturii. Mai bine de atat nu se poate.” (London Times Literary Supplement)

„Cantec de lebada are darul de a-si tine cititorul cu rasuflarea taiata de la primul pana la ultimul rand. Nimic nu e lasat la voia intamplarii.” (The New Yorker)


Carti similare cu Cantec de lebada

Nunta in decembrie

Nunta in decembrie

de Anita Shreve

mai mult
Junky

Junky

de William S. Burroughs

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!