Orb prin gaza

scrisa de Aldous Huxley

Orb prin gaza de Aldous Huxley Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Orb prin gaza 15 lei *
Orb prin gaza 26.06 lei *
Orb prin gaza 28 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Aldous Huxley
Traducator (i): Irina Eliade
Numar de pagini: 588 pagini
ISBN: 978-973-46-1461-5
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Un roman de idei incitant si caustic, Orb prin Gaza (1936) surprinde intr-o maniera lucida criza spirituala a societatii londoneze dintre cele doua razboaie mondiale. Presarat cu numeroase detalii autobiografice, romanul urmareste evenimentele semnificative din viata lui Anthony Beavis, un intelectual din clasa de mijloc macinat de sentimentul inutilitatii propriei existente, si a cercului sau restrans de prieteni, punand in lumina cauzele si urmarile printr-un joc magistral al perspectivelor narative. Alternand in permanenta planurile temporale, naratiunea acopera o perioada de mai bine de treizeci de ani – moartea timpurie a mamei lui Anthony, sinuciderea prietenului, relatiile amoroase cu Mary Amberley si apoi cu fiica ei, Helen, participarea la revolutia din Mexic impreuna cu Mark Staithes –, descriind eforturile protagonistului de a iesi din starea sa de inertie si de a da un sens propriei existente. Tehnica narativa a contrapunctului confera prozei lui Huxley o uimitoare muzicalitate si originalitate.

„Orb prin Gaza este un triumf literar si un tour de force intelectual, in acelasi timp. Un roman sclipitor, cinic dar si sentimental despre cautarea identitatii intr-o lume rigida si plina de dogmatism.” (The New Statesman)

„Orb prin Gaza este, categoric, unul dintre cele mai puternice romane ale acestui scriitor total. Romanul reuseste sa fie contrapunctul perfect la cinismul prezent in romanele anterioare ale lui Huxley. Pana la urma, Huxley se dovedeste a fi un optimist… ” (The New York Times)

„Moartea. Este singurul lucru pe care n-am reusit sa-l vulgarizam in totalitate.” (Aldous Huxley)


Carti similare cu Orb prin gaza

Balada tristei cafenele

Balada tristei cafenele

de Carson McCullers

mai mult
Un pumn de tarana

Un pumn de tarana

de Evelyn Waugh

mai mult
Atena

Atena

de John Banville

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125