Azazel, ingerul raului

scrisa de Youssef Ziedan

Azazel, ingerul raului de Youssef Ziedan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Trei
Autor (i): Youssef Ziedan
Traducator (i): Dumitru Chican
Numar de pagini: 416 pagini
ISBN: 978-973-707-347-1
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Un autor musulman despre inceputurile violente ale crestinismului

Povestea tanarului Hypa – care merge la Alexandria sa studieze medicina si teologia si devine calugar crestin – se petrece in secolul al V-lea. Intr-un cadru mai amplu, cartea descrie de fapt impunerea puterii si religiei crestine in lume: un roman istoric ce puncteaza distrugerile si cruzimile pe care le-au produs crestinii in incercarea lor de a se afirma, incercare soldata cu daramarea barbara a vestigiilor culturii romane.

"In acest roman, am descris omul prizonier in spatele barierelor ridicate de istorie si ideologie, al traditiilor si al fetisurilor etnice si religioase care fac sa se perverteasca esenta insasi a naturii umane. Am vrut sa aduc un plus de intelegere asupra omului care se condamna la autodistrugere, uitand ca, inainte de a fi traditie, idee si credinta, el trebuie sa ramana ceea ce este: om." - Youssef Ziedan

"Youssef Ziedan este primul romancier musulman care abordeaza, cu un profund simt estetic, problematica teologiei crestine. Este primul musulman care, prin mijloacele cuvantului scris, incearca sa propuna solutii pentru marile probleme ale crestinismului in general si ale ortodoxiei orientale, cu precadere." - Mitropolitul Yohanna Gregorius

Comparata deopotriva cu "Codul lui Da Vinci" de Dan Brown si "Numele Trandafirului" de Umberto Eco, cartea a starnit reactii complexe: pe de-o parte, ea a fost laudata din punct de vedere literar, pe de alta parte, atacata ideologic, considerata drept instrument de atac impotriva Bisericilor crestine orientale.


Carti similare cu Azazel, ingerul raului

Viata si neobisnuitele aventuri ale soldatului ivan cionkin

Viata si neobisnuitele...

de Vladimir Voinovici

mai mult
Eu si ai mei

Eu si ai mei

de Jerome K. Jerome

mai mult
Bufnita oarba

Bufnita oarba

de Sadegh Hedayat

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!