carte

O carte într-un cuvânt. Votează cartea lunii iunie!

de / May 8th, 2017 / 519 vizualizari

Înainte de a vă prezenta cărțile intrate la vot, am o mică provocare pentru voi. Alegeți cartea pe care o citiți zilele acestea și spuneți-mi, într-un cuvânt, cum vi se pare. Încercați să reduceți impresiile pe care vi le-a lăsat cartea la un singur cuvânt! E dificil, nu-i așa?

Atunci când am discutat cu Miss Valery despre tema lunii iunie, nu mi s-a părut deloc ușor să găsim cărți care au ca titlu un singur cuvânt. Culmea e că atunci când ea mi-a spus de Ion și, mai apoi, de Amurg, titlurile mi s-au aprins în minte ca o instalație de brad. Licăreau unul după celălalt, și, în mare parte, erau cărți scrise de autori români (Mara, Amândoi, Noumenoir, Malad, Pervertirea, Maitreyi, Adela, Lorelei etc.).

Astfel, propunerile au venit din partea voastră. Cărți care au ca titlu un singur cuvânt. Au fost multe, frumoase, numai bune de pus pe lista de lecturi sau de schimbat impresii, nu de alta, dar pe unele le-am citit deja. Dintre ele, patru cărți au intrat la votul de luna aceasta. Una va fi cartea lunii Iunie. O carte, un cuvânt, un vot. Voi decideți căreia îl acordați.

Iată propunerile:

Sticletele, de Donna Tartt
Rockstar, de Cristina Nemerovschi
Chimista, de Stephenie Meyer
Daneza, de David Ebershoff

Cum vi se par titlurile? Le-ați citit? Le aveți pe listele voastre de lecturi? Indiferent care vă este motivul, vă invit să intraţi pe site și să votați una dintre ele. Apoi, dacă v-ați gândit la provocarea mea, vă invit să îmi spuneți ce carte citiți acum și să o descrieți cu un singur cuvânt. Voi începe eu: citesc Trust me I’m Lying. Este disturbing (scuzați englezismul, dar în română parcă nu suntă la fel de bine).

Nu uitați! Fiecare dintre voi poate vota o singură carte, o singură dată. Dacă vreți ca o anumită carte să primească cele mai multe voturi, invitați-vă și prietenii (cu like&share).

Cum votați? Simplu: intrați în club, vă logați în contul vostru și acordați votul uneia dintre cele patru cărți propuse.

Vreau să votez acum!

* Click pe titluri, mai sus, pentru a afla detalii despre cărți.
**Rămâneți alături de noi pentru a afla tema lunii IULIE 2017!

# # # # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

3 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

voteaza cartea lunii ianuarie 2021

Vot

Votează cartea lunii Ianuarie 2021

de / December 12th, 2020

A fost un an ciudat. A fost bun, a fost mai puțin bun. A fost un an al surprizelor, al dorului de familie și de prieteni, anul în care bucuriile au venit din lucrurile mărunte. Am ajuns, poate, să apreciem...

Citeste mai mult