rockstar

Cartea lunii iunie: Rockstar

de / June 2nd, 2017 / 222 vizualizari

rockstarVă invit să vă gândiți la cartea pe care o citiți acum, apoi să o descrieți cu un singur cuvânt. Nu-i așa că este dificil? Indiferent la ce carte m-aș gândi, cuvintele se adună în grupuri mari pentru a putea forma o impresie, pentru a o putea recomanda. Unele cărți ne impresionează atât de mult, încât cu greu putem găsi chiar și acel unic cuvânt. Mi s-a întâmplat în câteva rânduri, dar doar pentru moment. Imediat ce am reușit să aștern pe hârtie cuvântul, au urmat altele și altele. Am realizat că atunci când găsești cu greu un cuvânt potrivit pentru o carte, e din simplul motiv că ai prea multe de spus despre ea și nu știi cum să începi, cum să faci să te rezumi la câteva paragrafe cu care să-i determini și pe alții să o citească și asta fără a te pierde în povești fără sfârșit.

Nu, nu voi începe acum să vă povestesc despre cărțile acelea minunate pe care le-am citit, ci vă voi invita să descoperiți cartea acestei luni. Tema pe care am ales-o pentru votul de luna trecută a fost “cărți care au ca titlu un singur cuvânt” (de aici și provocarea mea de a descrie o carte într-un cuvânt). Dintre propunerile intrate la vot, una a stat în topul preferințelor, una a primit cele mai multe voturi și va purta titlul de cartea lunii iunie, și anume: Rockstar scrisă de Cristina Nemerovschi.

Despre carte:

Storm are 21 de ani și este solistul unei trupe rock în plină ascensiune. E rebel, adorat de fani, charismatic, invidiat, dar o traumă din trecut îl face să nu se poată bucura pe deplin de viața care, privită din afară, pare perfectă. Când hotărăște, după un concert și un after party dezlănțuit, să plece în căutarea Lolei – The Punk Rock Goddess, idolul său –, speră ca ea să-l ajute să-și regăsească drumul. Dar călătoria alături de Lola se va transforma în ceva neașteptat, care îl face să înțeleagă tot mai multe despre muzică, fani, idoli, moarte, pierderi și mai ales despre lupta cu demonii tăi. Pentru că, la final, „tot ce contează e să rămâi în viață“.

Știu că este una dintre cele mai apreciate cărți ale autoarei și că mulți dintre voi ați citit-o deja*. În acest caz, vă aștept impresiile mai jos, în zona de comentarii. În același timp, nu uitați de provocarea mea: descrieți cartea pe care o citiți acum, sau chiar Rockstar, într-un singur cuvânt. Sunt curioasă dacă veți reuși să vă rezumați la unul singur (între noi fie vorba, eu nu prea reușesc).

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

*Mi-a plăcut foarte mult cum a descris Bianca, colega mea, personajul principal: Storm este, fără doar și poate, noua mea pasiune în materie de personaje literare. Mi-a plăcut atât de mult, încât la un moment dat mi-am dorit să fie o persoană reală, cu care să pot ieși la o bere să discutăm despre muzică și despre viață. Citește recenzia ei aici >>

Dacă nu aveți cartea Rockstar, o puteți comanda de pe Libris.ro aici sau pe Elefant.ro aici și vă așteptăm la povești!

# # # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

5 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare