Agnes Martin Lugand

Scriitoarea Agnès Martin-Lugand vine la București

de / May 8th, 2017 / 270 vizualizari

În februarie am citit (și ne-am îndrăgostit de) cartea “Oamenii fericiți citesc și beau cafea”, de Agnès Martin-Lugand. În martie v-am oferit, cu sprijinul prietenilor de la editura Trei, două pachete care conțineau ambele titluri ale autoarei traduse în română, la acel moment (cel mai sus menționat + continuarea poveștii: “Viața e ușoară, nu-ți face griji”). Luna mai ne aduce o nouă apariție editorială semnată de Agnès Martin-Lugand: “Îmi pare rău, sunt așteptată”, carte ce va fi lansată joi, 11 mai, la ora 19:00, la Cărturești Verona, în prezența autoarei.

Alături de scriitoarea franceză, la eveniment se vor afla Alice Năstase Buciuta – editor revista Marea Dragoste – și Magdalena Mărculescu – director editorial Grupul Editorial Trei.

“Îmi pare rău, sunt așteptată” este un roman emoționant despre alegerile pe care le facem în viață, fiind scris cu aceeași naturalețe cu care ne-a obișnuit. Cartea prezintă povestea lui Yaël, o femeie care trăiește doar pentru munca ei. Yaël este interpretă de excepție la o agenție renumită, își împarte timpul între întâlniri și cine de afaceri. Nu știe ce înseamnă o vacanță și e dependentă de adrenalină. Își vede rar familia și prietenii. Nu ține cont de sfaturi, pentru că simte că a făcut alegerea potrivită, animată de dorința neclintită de a reuși.

După ce a profesat ca psiholog timp de șase ani, Agnès Martin-Lugand s-a dedicat scrisului, publicându-și primul roman, “Oamenii fericiți citesc și beau cafea”, în regim propriu, pe platforma Kindle Amazon, în decembrie 2012. Remarcată rapid de bloggerii atenți la mediul literar virtual, a trezit interesul Editurii Michel Lafon, care i-a propus debutul în lumea editorială tradițională.

Astfel, Agnès Martin-Lugand a cunoscut un succes uriaș, cărțile sale s-au vândut în Franța în peste 2 milioane de exemplare și au fost traduse în peste 30 de țări.

Drepturile de ecranizare pentru primele două romane au fost achiziționate de producătorul american Harvey Weinstein.

# # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare