voteaza cartea lunii iunie

În iunie citim despre știință. Votează cartea lunii!

de / May 6th, 2019 / 164 vizualizari

Dacă mi-ar fi spus cineva în urmă cu douăzeci de ani că va veni o zi în care îmi voi dori să citesc cărți care tratează subiecte pe care abia le puteam citi în manuale, aș fi râs. Bine, aș fi râs eu în cazul multor afirmații legate de viitor, și îmi vine să râd acum de multe “niciodată nu voi face” pe care le-am spus în trecut. Dacă în timpul facultății singurele lecturi în zona știință și tehnică au fost în timpul proiectului de diplomă, când petreceam multe ore în fiecare zi în bibliotecă printre diverse tomuri, dicționare tehnice le spuneam, acum, nu numai că sunt atrasă de subiecte nu tocmai chic datorită recomandărilor prietenilor, dar cărțile sunt scrise altfel, chiar și pe înțelesul celor mai puțin… tehnici.

Nu avem toți înclinații spre știință, dar nu strică să ne informăm. Acesta este motivul pentru care citesc cu interes recomandările celor pe care îi știu pasionați de un domeniu sau altul. Nu se știe când va apărea o carte, un subiect, care-i va produce o mică explozie de wow neuronului meu și mă voi lăsa dusă de val într-un domeniu neexplorat încă (așa am pățit cu unele cărți SF).

Luna aceasta serbăm 10 ani de citit în serie și iată că ne putem lăuda cu teme noi. V-am invitat să ne propuneți cărți pe care să le “citim cu mintea, nu cu sufletul. Citim despre știință cu bună știință” (tema aici), iar propunerile voastre au venit. Dintre ele, patru au intrat la vot, iar una va fi cartea lunii iunie.

Iată care sunt propunerile:

Viitorul omenirii, Michio Kaku
Origini. Povestea științifică a creației, Jim Baggott
Excitat – Istoria hormonilor și modul în care controlează aproape totul, Randi Hutter Epstein
Un palid punct albastru, Carl Sagan

Aș vrea, în primul rând, să-mi spuneți dacă sunteți atrași de cărțile de știință. Nu sunt cărți ușurele, e drept, dar ele sunt în măsură să ne deschidă ochii acolo unde manualele școlare nu au reușit. Iar cu experiența pe care am acumulat-o în timp în ceea ce privește lectura, e posibil să avem mai multă răbdare de a parcuge subiecte ceva mai greoaie și pe care acum niște ani nu le-am fi putut digera. Nu mai bat câmpii, ați înțeles ce vreau să spun. Voi, cei care citiți cărți care deschid mințile, voi, cei care doriți să faceți încă un pas spre cunoaștere, pe voi vă invităm să votați una dintre cărțile propuse. Votați cartea care vă atrage cel mai mult, cea al cărei subiect vă face cu ochiul.

Fiecare dintre voi poate vota o singură carte, o singură dată. Nu trebuie neapărat să o fi citit! Dacă vreți ca o anumită carte să primească cele mai multe voturi, invitați-vă și prietenii (cu like & share).

Cum votați? Simplu: intrați în club, vă logați în contul vostru și acordați votul uneia dintre cele patru cărți propuse.

Vreau să votez acum!

* Click pe titluri, mai sus, pentru a afla detalii despre cărți.
** Rămâneți alături de noi pentru a afla tema lunii IULIE 2019!

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare