citim despre stiinta

În Iunie citim despre știință cu bună știință

de / April 10th, 2019 / 92 vizualizari

Ca să îl parafrazăm pe colegul nostru, Costin – cel care, de altfel, ne-a și sugerat tema acestei luni – ”Let’s make science great/cool/popular again!” (alegerea vă aparține). Da, știm că au fost alții înainte care și-au propus să readucă măreția pentru diverse, dar serios că nu este doar un tertip din partea noastră pentru a vă face să votați. Deși, tot la vot se ajunge și aici. Atât doar că voi decideți cine să intre în cursa electorală. Să o luăm, însă, pe rând și să începem cu propunerile.

Așadar, în luna Iunie ne îndreptăm atenția către cărțile de popularizare a științei. Asta încercam noi să spunem prin introducerea alambicată. Învățăm câte ceva din fiecare carte bună citită, dar sunt unele cărți scrise special pentru a ne învăța (și nu ne referim la manuale școlare). Acestea din urmă ne interesează în mod deosebit, căci lor le este dedicată tema lunii Iunie. Adică, pe scurt: citim cu mintea, nu cu sufletul. Citim despre știință cu bună știință. Dintre toate propunerile primite, doar patru titluri vor intra la vot – v-am zis că tot aici ajungem. Aveți apoi toată minunata luna Mai la dispoziție să alegeți lecția pe care o vom învăța împreună în Iunie.

Dacă titlul la care v-ați gândit nu este de găsit pe site, lăsați-ne un comentariu (aici sau pe Facebook), trimiteți-ne un mail sau apăsați pe Propune carte, în partea stângă (tot pe site). În schimb, dacă volumul pe care doriți să îl recomandați este deja pe site, apăsați pe butonul Propune această carte de sub volumul respectiv.

Nici nouă nu ne vine să credem că, după zece ani de citit în serie, au mai rămas încă teme de lectură neexplorate. Iată, totuși, că mai sunt. Dacă mai aveți idei de teme pentru noi sau doriți să reluam o temă anume, nu ezitați să ne scrieți – aici, pe Facebook, pe Instagram, pe mail, oriunde.

Și nu uitați să votați, da? Nu doar pentru Cartea Lunii.

Sursa foto: pixabay.com

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare