Cartea lunii decembrie - In gradina capcaunului

Cartea lunii decembrie: În grădina căpcăunului

de / December 3rd, 2019 / 133 vizualizari

Vă vine să credeți că este decembrie? Eu încă am gândurile atârnate în crengile copacilor, cele pictate cu arămiu și galben de toamnă. Nu mi-e dor de vară, ci de toamnă m-am lipit anul acesta. A fost, cred eu, una dintre cele mai colorate toamne din ultimii ani. Și acum e decembrie. Decembrie înseamnă alb, frig. Ger. Dar decembrie înseamnă și mai mult timp petrecut cu iubirile noastre, cărțile. Dacă am învățat un lucru din cele citite în ultima perioadă, atunci e vorba de a vedea lucrurile zen (citiți aici mai multe) chiar și atunci când totul se prăbușește în jur. Fiecare carte care ne cade în mâini, fiecare articol pe care îl citim, toate experiențele pe care le trăim, sunt menite să ne deschidă ochii încă puțin. Ne învață despre lume și, mai mult chiar, despre noi.

Și se întâmplă uneori să-l cunoaștem pe autor, avem ocazia să schimbăm cu el câteva cuvinte și să ne promitem atunci și acolo că-i vom citi toate cărțile. Despre acești autori minunați e vorba luna aceasta, cei de la care am primit o lume pictată în culori pe care nu ni le-am fi imaginat, e lumea pe care o vom purta mereu cu noi și ne vom trezi deseori spunând: am citit o carte absolut superbă!

De aici a venit ideea temei lui decembrie, de la autorii minunați pe care i-am cunoscut personal și de la care avem, cei mai norocoși dintre noi, autografe. Dintre propunerile primite de la voi, patru au intrat la vot (vedeți aici care au fost), iar una dintre ele a primit cele mai multe voturi și o vom numi în continuare cartea lunii decembrie: În grădina căpcăunului de Leila Slimani.

Despre carte:

Captivant, erotic şi îndrăzneț, În grădina căpcăunului oferă o explorare a sexualității, a adicției şi a nevoii unei femei de a simți că trăieşte.
Adele şi Richard formează un cuplu parizian perfect. Tineri şi frumoşi, au cariere de succes şi vieți sociale împlinite. Ea este jurnalistă, el este medic şi au împreună un copil pe care, cel puțin aparent, şi l-au dorit foarte mult şi care le-a consolidat relația.

Privit de la distanță, mariajul lor pare fără cusur, însă dacă te apropii, fisurile care-l străbat devin vizibile, distorsionând imaginea şi făcându-te să te întrebi care este adevărul din spatele măştilor.
Adele e plictisită de slujba şi de mariajul ei, fiind stăpânită de o nevoie insațiabilă de sex. Îşi face programul în funcție de aventurile ei extramaritale, ajungând târziu la serviciu şi mințindu-şi soțul, până când, într-o zi, cade într-o cursă pe care şi-a întins-o singură.

Sunt tare curioasă dacă ați citit cartea, dacă aveți autograf de la autoare (a fost în România în 2017) și ce impresii v-a lăsat. Vă aștept comentariile!

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea În grădina căpcăunului o puteți comanda pe Libris, aici, pe Cartepedia, aici, sau pe Elefant, aici, și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

Cartea lunii martie: Pulsar

Cartea lunii

Cartea lunii martie: Pulsar

de / March 2nd, 2020

Primăvara e aici! Luna martie este ca o poveste. Mereu la fel, mereu diferită. Serbăm primăvara an de an, primim sau oferim mărțișoare, ne bucurăm împreună de flori, de razele soarelui, de cerul senin. Știm la ce să ne așteptăm,...

Citeste mai mult