Un decembrie nostalgic. Votează cartea lunii!

de / November 6th, 2017 / 444 vizualizari

Ce înseamnă luna Decembrie pentru tine? Dacă ar fi să aleg din multitudinea de amintiri, iernile petrecute la bunici sunt cele mai luminoase. Câți ani au trecut de atunci? Să tot fie niște zeci de ani… Aș putea să folosesc cuvântul decenii, dar o să faceți ochii mari și îmi veți spune tanti. Nu e cazul! În vremurile acelea, pe când abia apăruseră portocalele la noi, iernile erau fantastice. Afară era totul alb, înghețat, o vreme numai bună de stat la gura sobei după o zi la săniuș. Mirosul de cozonaci umplea casa, lemnele trosneau pe foc, în sobă, pisica torcea, iar eu citeam cuibărită lângă mamaie care împletea ciorapi. Decembrie aduce cu el mereu amintiri frumoase la care adăugam altele și altele. Orice aș alege să fac în această lună, tot la vechile obiceiuri revin… zile petrecute alături de cei dragi, cititul unei cărți, împodobitul bradului.

După cum v-ați dat seama (sau ați citit luna trecută aici), tema acestei luni ne propune să ne amintim de lucrurile dragi nouă, să rememorăm clipe frumoase: “Ce citim în Decembrie, ca să ne fie leac pentru brrr? Nu ne-am gândit la o temă anume, vrem doar o carte care să se potrivească în tabloul idilic din mintea noastră.” Propunerile au fost multe, dar patru au intrat la vot și doar una dintre ele va purta titlul de cartea lunii decembrie. Voi veți decide care va fi aceea!

Iată care sunt propunerile:

Copila de zăpadă, de Eowyn Ivey
Fulgi de iubire, de John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle
Povestiri de iarnă, de Karen Blixen
Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig

Cărțile sunt una și una, fiecare dintre ele ne invită să ne așezăm în fotoliul preferat, înfofoliți într-o pătură pufoasă, cu o cană de cacao alături (sau ceai, sau vin fiert) și să ne pierdem pentru un timp în alte lumi. Le-ați citit deja? În cazul acesta vă va fi ușor să votați – pe site (aici) – și  vă aștept impresiile mai jos, în comentarii. De ce credeți că ar trebui să o votăm pe una sau pe cealaltă?

Nu uitați! Fiecare dintre voi poate vota o singură carte, o singură dată. Nu trebuie neapărat să o fi citit! Dacă vreți ca o anumită carte să primească cele mai multe voturi, invitați-vă și prietenii (cu like&share).

Cum votați? Simplu: intrați în club, vă logați în contul vostru și acordați votul uneia dintre cele patru cărți propuse.

Vreau să votez acum!

* Click pe titluri, mai sus, pentru a afla detalii despre cărți.
**Rămâneți alături de noi pentru a afla tema lunii IANUARIE 2018!

# # # # # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

voteaza cartea lunii ianuarie 2021

Vot

Votează cartea lunii Ianuarie 2021

de / December 12th, 2020

A fost un an ciudat. A fost bun, a fost mai puțin bun. A fost un an al surprizelor, al dorului de familie și de prieteni, anul în care bucuriile au venit din lucrurile mărunte. Am ajuns, poate, să apreciem...

Citeste mai mult