Povestiri de iarna

scrisa de Karen Blixen

Povestiri de iarna de Karen Blixen Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Povestiri de iarna 28.51 lei *
Povestiri de iarna 30.3 lei *
Povestiri de iarna 33.86 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Karen Blixen
Traducator (i): Ioana A. Manolescu
Numar de pagini: 320 pagini
ISBN: 978-973-689-814-3
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Recunoscuta pe plan international drept o mare povestitoare a secolului XX, Karen Blixen (pseudonim literar Isak Dinesen) a fost nominalizata de mai multe ori la Premiul Nobel pentru literatura.

Intalnirile cu povestirile lui Karen Blixen sunt prilejuri de evadare din imediat si de refugiu in sanctuarul amintirilor. Vocea autoarei este pe rand vesela si elegiaca, visatoare si realista, rafinata si directa, iar literatura ei vorbeste inimii, scotand la iveala intamplari cu talc, petrecute in lumina blanda a apusului sau printre stropii de roua ai zorilor. Temele locale, explorarea filonului fantastic si elementele romantice rotunjesc un volum scris sub imperiul recuperarii urgente a trecutului.

Un scriitor care se indoieste de vocatia sa isi paraseste intr-o seara sotia, iar intamplarile noptii ii dezvaluie drumul de urmat. Dragostea unei mame ii arata stapanului locului cat de neputincios este. Soarta unui rege este pecetluita in coliba unui umil pescar. In cele unsprezece povestiri din acest volum, scrise dupa intoarcerea din Kenya si in timpul ocupatiei naziste, Karen Blixen imbina elemente din literatura gotica, spectaculosul peisajelor Scandinaviei de altadata si portrete demne de eroii unui taram legendar. Indiferent de subiect, liantul acestor texte este nostalgia fata de copilaria petrecuta in tara natala.


Carti similare cu Povestiri de iarna

Dupa-amiaza albastra

Dupa-amiaza albastra

de William Boyd

mai mult
Voi, care n-ati fost ucisi niciodata...

Voi, care n-ati fost...

de O. Sechan, I. Maslowski

mai mult
Lacomie

Lacomie

de Elfriede Jelinek

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!