Zgomotul si furia

scrisa de William Faulkner

Zgomotul si furia de William Faulkner Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): William Faulkner
Traducator (i): Mircea Ivanescu
Numar de pagini: 408 pagini
ISBN: 973-681-292-8
Anul aparitiei: 2003
Descriere: „Prin originalitatea stilului, varietatea si constructia personajelor, incarcatura filozofica, umor si intensitate tragica, scrierile lui Faulkner sunt fara egal.“ (Robert Penn Warren)

„Primul lucru care te izbeste in romanul «Zgomotul si furia» este ciudatenia tehnica. De ce a fracturat Faulkner timpul povestirii si a amestecat fragmentele? De ce prima fereastra care se deschide spre aceasta lume fictiva este reprezentata de constiinta unui idiot? Cititorul e ispitit sa caute repere si sa restabileasca, pentru propriul uz, cronologia intamplarilor.“ (Jean-Paul Sartre)

„«Zgomotul si furia» privilegiaza logica interioara a romanului. Ea infirma orice alte posibile perceptii minimalizatoare: o miscare de coborare in mintea intunecata a lui Benjy, urmata de doua episoade ascensionale (capitolele narate de Quentin si Jason), si o incheiere pe platoul amplu, reprezentat de «descifrarile» propuse de vocea auctoriala. Ar fi vorba, asadar, de un model progresiv, care functioneaza atat pe orizontala, cat si pe verticala textului. Geometria speciala a romanului absoarbe impreciziile de comunicare si netezeste asperitatile inevitabile ale vocilor in egala masura concurentiale si complementare. Stralucit exemplu de incercare de a depasi inevitabilul ermetism al textului, «Zgomotul si furia» redevine misterios pe masura ce incercam sa descifram intentiile autorului.“ (Mircea Mihaies)


Carti similare cu Zgomotul si furia

Drept de viata si de moarte

Drept de viata si de...

de Amelie Nothomb

mai mult
Strada zaharului. trilogia cairoului 3

Strada zaharului....

de Naghib Mahfuz

mai mult
Regina sudului

Regina sudului

de Arturo Perez-Reverte

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125