decembrie

Propuneri pentru un Decembrrrie nostalgic

de / October 10th, 2017 / 350 vizualizari

Afară ninge liniștit,
În casă arde focul,
Iar noi, pe lângă mamă stând,
De mult uitarăm jocul.

Țineți minte versurile lui George Coșbuc? Eu sper să nu le uit vreodată, întrucât descriu cum nu se poate mai bine o copilărie ca în povești. Ca în poezii, de fapt. Luna Decembrie a însemnat pentru mine, copil și adolescent fiind, zăpadă, foc trosnind în sobă, obraji îmbujorați și familie reunită. Acum, coordonatele s-au mai schimbat, am dat soba pe calorifer, zăpada pe asfalt și bujorii naturali pe blush. Din păcate, nici familia nu mai este la fel de numeroasă și nici rezistența mea la frig la fel de puternică. E clar, copilul de atunci a făcut loc adultului nostalgic, care caută un strop din magia pierdută în cărțile citite.

Așadar, cu farmecul iernilor de altădată în suflet, ne adăpostim de Decembrrrie sub o pătură pufoasă, cu o ceașcă de lichid aburind în mână (fie că este ceai, cafea sau vin fiert) și cu nasul într-o carte. Carte pe care voi ne veți ajuta să o alegem. Ce citim în Decembrie, ca să ne fie leac pentru brrr? Nu ne-am gândit la o temă anume, vrem doar o carte care să se potrivească în tabloul idilic din mintea noastră. Nu vreau să vă influențez, dar eu am pus ochii deja pe niște cărți chick-lit cu Crăciun, vâsc, dorințe împlinite și alte asemenea. Sunt foarte curioasă însă să știu ce ați citi voi, ce vă inspiră prima luna de iarnă. Dintre propunerile voastre, vom alege, cu greu, doar patru titluri care vor intra în votul pentru “Cartea lunii”. Cel mai probabil însă, le vom citi pe toate, întrucât se anunță o iarnă lungă (și știți deja că avem mare încredere în recomandările voastre).

Dacă titlul la care v-ați gândit nu este de găsit pe site, lăsați-ne un comentariu (aici sau pe Facebook), trimiteți-ne un mail sau apăsati pe Propune carte, în partea stângă (în site). În schimb, dacă volumul pe care doriți să îl recomandați este deja pe site, apăsați pe butonul Propune această carte de sub volumul respectiv.

Să avem un Decembrie ca în copilărie!

Sursa foto

# # # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare