rock in timpuri noi, nelu stratone

Susține și tu apariția „Rock în timpuri noi”, de Nelu Stratone

de / November 2nd, 2017 / 261 vizualizari

Editura Hyperliteratura anunță în perioada 18 octombrie 2017 – 28 noiembrie 2017 demararea campaniei de crowdfunding în vederea publicării volumului II al trilogiei „Istoria ROCKului românesc”, de Nelu Stratone, și anume „Rock în timpuri noi”.

Un proiect amplu și o analiză atentă a fenomenului rock autohton de la începuturi până în zilele noastre, „Istoria ROCKului românesc” a avut ca primă parte „Rock sub seceră și ciocan”, istoria fascinantă a acestui gen muzical de la începuturile anilor ’60 și mergând până în momentul revoluției din 1989, cu toate etapele cenzurii comuniste.

Volumul II, „Rock în timpuri noi”, continuă povestea rockului românesc de la momentul revoluției din 1989 până în anul 2000. Autorul abordează și mișcările sociale importante ale acestei perioade (revoluția, eroii ei „rock”, apoi mineriadele și continua tranziție), dar, cel mai important, formațiile, curentele noi și evoluția lor în noul context al libertății.

Ca și în cazul volumului I, succesul campaniei de crowdfunding demarate de Editura Hyperliteratura va asigura apariția celui de al II-lea volum al trilogiei „Istoria ROCKului românesc”, de Nelu Stratone, „Rock în timpuri noi”. Mai multe detalii despre campanie și trilogie aici: hyperliteratura.crestemidei.ro

Nelu Stratone este unul dintre cei mai cunoscuți promotori ai muzicii rock românești, realizator de emisiuni muzicale, jurnalist cultural şi publicist de muzică rock. A absolvit Facultatea de Calcul economic şi cibernetică economică din cadrul ASE Bucureşti (promoţia 1973). A început încă din liceu să asculte cu multă pasiune muzica rock, apoi a fost parte din mai multe formații în această perioadă, precum și în perioada studenției. A publicat nenumărate articole în reviste de factură muzicală, cărți pe teme muzicale, a făcut parte din juriile de specialitate a mai multor festivale rock, a participat la organizarea sau prezentarea a numeroase evenimente rock prin cluburile bucureştene. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio la Radio Nova 22, Radio Tinerama, Radio România Tineret, Radio București și Radio România Actualități .

Hyperliteratura.ro este o revistă de cultură online ce a fost lansată la începutul lui 2012 și a devenit în scurt timp una dintre cele mai citite publicații de profil literar din țară, adunând în jurul ei sute de mii de cititori. Începând de anul trecut, Hyperliteratura a devenit și o editură, pentru a aduce publicului unele dintre cele mai interesante proiecte editoriale ale autorilor contemporani, oferindu-le artiștilor beneficii financiare și de promovare cu mult peste ceea ce oferă editurile obișnuite din țară.

Foto: Gilda Comârzan

# # # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare