ROCK sub seceră și ciocan

scrisa de Nelu Stratone

ROCK sub seceră și ciocan de Nelu Stratone Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Hyperliteratura
Autor (i): Nelu Stratone
Numar de pagini: 476 pagini
ISBN: 978-606-94440-7-8
Anul aparitiei: 2016
Descriere: ROCK sub seceră și ciocan este prima parte din trilogia Istoria ROCKului românesc, scrisă de Nelu Stratone. Întregul proiect este o enciclopedie personală care cuprinde povestea a peste 50 de ani de rock autohton, începând cu anii ’60, traversând tulburătoarea perioadă comunistă și etapele ei dificile, ajungând în explozia anilor ’90 și terminând cu cel mai recent „capitol”, rockul de după anii 2000, mergând până la momentul tragic #Colectiv, unde autorul cărții a fost chiar prezent la concertul celor de la Goodbye to Gravity.

Părțile II (Rock în timpuri noi – rockul în anii 90) și III (rockul în anii 2000, până la momentul #Colectiv), momentan în lucru, vor fi publicate în noiembrie 2017, respectiv noiembrie 2018.

***

ROCK sub seceră și ciocan cuprinde o analiză atentă și detaliată a fenomenului rock din perioada comunistă, de la primele acorduri de chitară, până în momentul schimbării, al Revoluției din 1989.

Vei găsi în această carte eroi și trădători, orgolii și prietenii, vei zâmbi cel mai probabil la ingeniozitatea și creativitatea cu care au depășit barierele vremii rockării de-atunci, vei ofta la abuzurile și deciziile nedrepte ale sistemului, regretând câte lucruri extraordinare s-au pierdut prin cenzură, nu în ultimul rând vei descoperi istoria celor mai cunoscute formații și a celor mai renumiți artiști care au marcat cultura noastră muzicală și pe care nu avem dreptul să-i uităm.

„E un lucru pozitiv că există această carte! Era nevoie de așa ceva la noi, pentru ca tinerii să înțeleagă cum era atunci”.
Nicu Covaci

„Mi-am dorit mult să apară o astfel de carte. Este formidabilă. Prin ea, generațiile următoare vor afla ce am făcut noi și toate lucrurile care s-au întâmplat.”.
Mircea Vintilă

Dilema Veche a inclus volumul în lista celor mai importante tiluri apărute în 2016, numindu-l și „Caietul foarte îngrijit al unui pasionat de rock”. A fost recomandat în nenumărate rânduri de Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Rock Fm, revista Metalhead și alte publicații de renume; Antena 1 l-a numit „un volum fenomenal”, iar „părintele rock”, Constantin Necula, a scris că „unele capitole ar trebui să ajungă în manualele școlare”.


Carti similare cu ROCK sub seceră și ciocan

Terapia destinului

Terapia destinului

de Vasile Andru

mai mult
Teme

Teme

de Nicolae Manolescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!