Adio Zahar - Molly Carmel

ADIO, ZAHĂR! de Molly Carmel – cartea care te va ajuta să renunți complet la diete și să scapi de kilogramele în plus

de / September 3rd, 2020 / 337 vizualizari

Cartea “Adio, Zahăr!: Renunță complet la diete, scapă de kilogramele în plus și trăiește-ți viața la maximum!”, semnată de Molly Carmel a înregistrat un adevărat succes încă de la lansarea oficială din decembrie 2019 în Statele Unite, la prestigioasa editură americană Penguin Random Books.

Cartea „Adio, zahăr!” îşi propune să convingă cititorii să rupă “prietenia” cu zahărul, prin intermediul a numeroase argumente ştiinţifice, dar şi prin exemple de persoane care au reuşit să facă acest lucru. Lucrarea este o mărturie personală a autoarei, dependentă mulți ani de zahăr, care oferă instrumente celor care doresc și trebuie să renunţe la zahăr, dar și la făină. Este povestea unei femei care a pornit de la 150 de kilograme si cu ajutorul unei echipe de specialisti, a reușit sa scape de aceasta dependentă alimentara.

Lupta cu kilogramele în plus este o lupta extrem de greu de dus, iar Molly povestește asta încă din primele randuri, mărturia ei fiind extrem de sinceră. Ea vorbeste despre slăbiri și îngrășări după diete, despre lupte cu diverse dependenţe, despre operația de bypass gastric și bulimie sau scoate la iveală 60 (!) de denumiri sub care zahărul este prezent în alimente pe care le consumăm frecvent.

Autoarea povestește cum timp de 30 de ani s-a luptat cu kilogramele în plus, despre cum a spus STOP dietelor și despre cum a reușit să își reconstruiască relația cu mâncarea.

“Mergeam din dietă în dietă fiind de acord cu faptul că eram o ratată, ceea ce era irațional. Nimic nu putea fi mai departe de adevăr. Nu eu nu reușeam să urmez dietele, ci ele erau ineficiente. Nu aveam soluția corectă pentru problemă – soluția pe care ți-o ofer azi… Cel mai important este că dietele nu au identificat corect abuzatorul și substanța care dădea dependență, cu care mă luptam și care mă ținea prizonieră: zahărul.”, povestește în carte Molly Carmel.

Cartea este structurată în 4 părți, toate cu legatură directă între ele: Partea 1: Intervenția; Partea 2: Planul – Eliberare, nu privare; Partea 3: Desparțirea ta; Partea 4: Vei trăi fericit de acum înainte.

Molly Carmel își propune cu aceasta carte să îi ajute pe toți cei care duc o luptă zilnică cu zahărul. Considerat cel mai mare dușman al stilului de viață sănătos, zahărul este omniprezent în viața noastră.

Această carte va reuși să te elibereze. În toate modurile posibile – astfel încât să pierzi din greutatea acumulată după mâncatul excesiv într-o zi, o săptămână, un an, să adaugi energie vieții tale, să îți îmbunătățești sănătatea, să te conectezi la niveluri mai profunde cu cei din jurul tău și să îți asumi riscuri mai mari. Vreau să cresc intensitatea lumii din tine. Și aceasta este doar lista scurtă. Te așteaptă libertatea în toate domeniile vieții – sunt aici să te ajut.”- Molly Carmel, autoarea cărții, “Adio, Zahar!”.

“Dacă ai succes în multe aspecte ale vieţii, însă nu poţi să nu mănanci zahăr moderat, atunci ştii cum e să fii dependent de zahăr. Nu are legătură cu stăpânirea de sine sau cu disciplina, ci cu zahărul!… Să-i spun zahărului adio mi-a oferit o viaţă plină de entuziasm, dragoste, speranţă şi, cel mai important, o viaţă in care pot să te ajut să te eliberezi de relaţia toxică pe care o ai şi tu cu zahărul.”, mai spune autoarea.

Povestea lui Molly este povestea a milioane de oameni care se luptă cu kilogramele în plus, cu diete găsite pe internet, cu pastile și ceaiuri miraculoase care promit topirea unui număr mare de kilograme într-un timp foarte scurt, și care într-un final ajung tot în punctul în care au plecat. Secretul, din punctul ei de vedere, este tratarea dependenței de zahăr ca pe o relație toxică, abuzivă din care vom ieși urmând un plan de 66 de zile. Cercetările arată că adoptarea unui nou comportament durează, în medie, 66 de zile pentru a deveni automat, adică un obicei. Şi în timp ce numărul exact poate fi diferit de la o persoană la alta, 66 pare a fi după ştiinţă, numărul de aur.

Prefața cărții traduse in limba romana este semnată de Anca Bejan care la rândul ei a scris  cartea Dieta Minune – Drumul de la 120 la 60 kg, bazata pe experiența personală cu slăbitul.

Experienţa personală de reeducare alimentară mă face să cred că nimeni nu poate rămâne complet nemișcat la aflarea mărturiei lui Molly și la înţelegerea argumentelor aduse de aceasta. Și aceeași experienţă îmi spune că informaţia lucrează în noi. Poate nu ești astăzi capabil să renunţi complet la zahăr, poate nici mâine nu ești, dar poimâine e mai probabil că vei face acest pas dacă ai pregătirea oferită de o astfel de lectură. „Adio, zahăr!” este o treaptă importantă de urcat pe acest drum.”, Anca Bejan.

Cartea este recomandată și de medicul nutriționist Șerban Damian, care ne spune pe coperta 4 a cărții:

Cartea Adio zahăr! îşi propune să convingă să rupi “prietenia” cu zahărul, prin intermediul a numeroase argumente ştiinţifice, dar şi exemple de persoane care au reuşit să facă acest lucru. La finalul ei o să priveşti cu alţi ochi această pudră albă care te atrage, dar care îţi poate distruge sănătatea atunci când e excesiv de prezentă în alimentaţia ta.”, Serban Damian- medic nutriționist.

Comandă cartea pe Cărturești, aici, pe Cartepedia, aici, sau pe Libris, aici >>

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.

# # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare