Propuneri Decembrie

Propuneri pentru Decembrie: văzut, pozat, autograf

de / October 11th, 2019 / 105 vizualizari

De la an la an, parcă tot mai mulți scriitori aleg să vină în Romania, lucru care nu poate decât să ne bucure. Și, lucru și mai îmbucurător, tot mai mulți cititori se înghesuie la întrebări și autografe, mai ceva ca la un meet&greet dinaintea unui concert. Să fie literatura noul rock’n’roll (asta ca să nu zic noul negru, pentru că ar lăsa loc de prea multe interpretări)?

Acum că am aflat la cine a ajuns Nobelul din acest an – și cel reportat de anul trecut – și ne-am liniștit cu pronosticurile și pariurile până la ediția viitoare, ne putem îndrepta atenția asupra autorilor care au răspuns cu “going” la invitaţia editurilor de a cunoaşte publicul român de-a lungul timpului. Și, slavă zeilor literari, sunt câţiva. Întâlniri memorabile au fost prilejuite de târgurile de carte Bookfest şi Gaudeamus, de festivaluri de literatură precum FILIT, dar, de cele mai multe ori, nu este nevoie de un motiv special pentru ca un anumit autor să vină în România. Lansările de carte au ajuns să fie din ce în ce mai numeroase şi să umple librăriile. Cel mai bun exemplu este chiar săptămâna în curs: duminică am avut întâlnire cu Stefan Ahnhem, luni l-am cunoscut pe Mathias Enard, marţi pe Mihail Siskin, joi pe Laurent Gounelle. Şi se mai anunţă vizite importante, dar vă vom spune mai multe la momentul potrivit.

Până atunci, trebuie să facem planul de lectură pentru Decembrie, ultima lună din an(!). Aşa cum probabil v-aţi dat seama deja, tema lunii Decembrie are legatură cu toţi acei scriitori minunaţi pe care i-aţi cunoscut personal, de la care aveţi autograf sau, de ce nu, cu care v-aţi făcut poze. Cu condiţia ca pozele să fie făcute pe tărâm mioritic. Aşadar, alegeţi-vă preferaţii şi asaltaţi-ne cu propuneri.

Dacă titlul la care v-ați gândit nu este de găsit pe site, lăsați-ne un comentariu (aici sau pe Facebook), trimiteți-ne un mail sau apăsați pe Propune carte, în partea stângă (tot pe site). În schimb, dacă volumul pe care doriți să îl recomandați este deja pe site, apăsați pe butonul Propune această carte de sub volumul respectiv.

Evident, nu putem să punem punctul final fără să vă întrebăm ce autori aţi dori să (re)vină în România în viitorul apropiat. Începem noi – mai exact eu, Oana Valeria – cu cei are ocupă locul fruntaş în lista mea: Elif Shafak, Matt Haig, Jojo Moyes şi Sophie Kinsella. Şi nu m-ar deranja absolut deloc dacă ar reveni Orhan Pamuk şi Cecelia Ahern. Vă predau legătura!

Cover: Photo by Stanislav Kondratiev from Pexels

# # # # # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare