voteaza cartea lunii martie 2020

În martie citim proză scurtă. Votează cartea lunii!

de / February 6th, 2020 / 247 vizualizari

Acum niște ani am descoperit magia prozei scurte. Nu numai că citeam foarte mult, dar am și scris câteva povestiri, unele chiar bune (mi s-a spus). De fapt, mie îmi plac toate povestirile pe care le-am scris, dar, știți voi, fiecare cioară își iubește puii. Pe atunci am realizat că nu e chiar ușor să scrii proză scurtă. Cum să concentrezi o lume întreagă în câteva pagini? Cum să dai viață unui personaj în cuvinte puține? Dacă într-un roman ai spațiu la discreție, într-o povestire fiecare frază, fiecare cuvânt contează. Nu voi intra în detalii, dar atât vă spun: dacă o povestire are un început bine gândit, vă va ține până la final, iar atunci veți dori mai mult. Romanul te prinde în mrejele sale și te lasă să te plimbi în lumea desenată de autor fără grabă. Povestirea e ca o esență tare, te lovește, te face să caști ochii, uiți să respiri și, în cazul celor mai bune povestiri, vrei chiar atunci să spui cuiva ce povestire minunată ai citit. Mi s-a întâmplat!

Proza scurtă este tema lunii martie: “volume de proză scurtă și povestiri, fie ele clasice, contemporane, românești sau de oriunde, semnate de autori premiați sau de scriitori debutanți” (ați citit aici). Dintre propunerile voastre, patru au intrat la vot, iar una dintre acestea va fi cartea lunii martie. Voi veți decide care!  

Iată care sunt propunerile:

Omulețul din perete, Marian Coman
Știi bine că vrei. Iubitorul de pisici și alte povestiri, Kristen Roupenian
Pulsar, Liviu Surugiu
Paravanul-Iad și alte povestiri, Ryūnosuke Akutagawa

Mă bucur tare mult că două dintre propuneri sunt scrise de autori români. Pe unul dintre ei l-am descoperit anul trecut și tare încântată am fost să-i citesc cărțile (nu vă spun care, nu vreau să vă influențez). Ideea e că una dintre aceste cărți va fi cartea lunii. Acum e momentul să votați!

Fiecare dintre voi poate vota o singură carte, o singură dată. Nu trebuie neapărat să o fi citit! Dacă vreți ca o anumită carte să primească cele mai multe voturi, invitați-vă și prietenii (cu like & share).

Cum votați? Simplu: intrați în club, vă logați în contul vostru și acordați votul uneia dintre cele patru cărți propuse.

Vreau să votez acum!

* Click pe titluri, mai sus, pentru a afla detalii despre cărți.
** Rămâneți alături de noi pentru a afla tema lunii APRILIE 2020!

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

voteaza cartea lunii ianuarie 2021

Vot

Votează cartea lunii Ianuarie 2021

de / December 12th, 2020

A fost un an ciudat. A fost bun, a fost mai puțin bun. A fost un an al surprizelor, al dorului de familie și de prieteni, anul în care bucuriile au venit din lucrurile mărunte. Am ajuns, poate, să apreciem...

Citeste mai mult