propuneri martie

Propuneri pentru un Martie ca-n povești… scurte

de / January 10th, 2020 / 121 vizualizari

Pe când mă uităm peste lista de lecturi a anului trecut, mi-am dat seama că am citit, ca niciodată, și vreo două-trei volume de proză scurtă. Practic, mai mult decât în toți anii mei de citit în serie la un loc. Nu aș putea să vă spun cum de nu s-au lipit povestirile de mine, în general, întrucât potențial există. Dar sunt dispusă să remediez acest aspect. Așa am ajuns la tema de lectură a lunii Martie.

Cu siguranță sunt mulți cititori și iubitori de proză scurtă printre voi, prin urmare, apelez cu inima deschisă la expertiza voastră: convertiți-mă la povestiri, rogu-vă! Trimiteți-ne propunerile voastre de volume de proză scurtă și povestiri, fie ele clasice, contemporane, românești sau de oriunde, semnate de autori premiați sau de scriitori debutanți.

Dacă funcția de “căutare” de pe blog funcționează corespunzător – și sper din tot sufletul că funcționează – prima și singura dată când am avut această temă de lectură până acum a fost în Octombrie 2015, ceea ce înseamnă că, teoretic cel putin, opțiunile sunt nelimitate. E drept că a mai ieșit la un moment dat cartea lunii tot un volum de povestiri – “Prea multă fericire”, de Alice Munro (tot în 2015, dacă chiar vreți să știți) – , dar tema nu avea nimic de-a face cu proza scurtă, ci cu acele cărți “must read” din lista voastră. Iar voi, cititorii, ați decis atunci că, dintre toate cele patru titluri propuse, toate extrem de variate, cele mai multe voturi le merită un volum de proză scurtă, singurul, de altfel. Relevant, dacă mă întrebați pe mine.

Pe scurt: dacă titlul la care v-ați gândit nu este de găsit pe site, lăsați-ne un comentariu (aici sau pe Facebook), trimiteți-ne un mail sau apăsați pe Propune carte, în partea stângă (tot pe site). În schimb, dacă volumul pe care doriți să îl recomandați este deja pe site, apăsați pe butonul Propune această carte de sub volumul respectiv.

P.S.: Tot în 2019 am citit şi două SF-uri serioase, deci să fiţi pregătiţi.

Cover photo by Lisa Fotios from Pexels

# # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare