Fifty Shades Freed

Fifty Shades Freed – ultimele cincizeci de umbre

de / February 14th, 2018 / 928 vizualizari

Am fost la cinema, (aproape) de bunăvoie și nesilită de nimeni, și am văzut ultimele cincizeci de umbre – așa să ne ajute Dumnezeu! Nu o mai zic pe aia cu: “m-am sacrificat pentru ca voi să nu fiți nevoiți să o faceți”, pentru că, hai să fim serioși, o veți face oricum. Că doar nu o să vreți să ratați tocmai momentul culminant, mult trâmbițatul climax, nu?

Doar că tare mi-e că eu l-am ratat. Adică am fost acolo, sunt aproape sigură că nu am adormit, nu a fost niciun căpșor mai răsărit în public care să îmi obstrucționeze orizontul și, cu toate astea, ia-l de unde nu-i. E drept că am clipit de câteva ori, am comis chiar și păcatul suprem de a-mi verifica telefonul în timpul filmului, dar cât ghinion să am și să treacă climaxu’ pe lângă mine fix într-unul dintre acele momente, după ce am rezistat, cu stoicism, timp de 2 cărți și 3 filme luuungi?

În această ultimă parte – am auzit zvonuri cum că E.L. James ne mai pregătește ceva, dar prefer să le ignor – domnul Grey este doar o umbră a dominatorului închipuit din tinerețe. Dar este tot sexy și miliardar, deci se va lăsa cu suspine în sală la fiecare scenă cu pectoralii la vedere. Dacă vă așteptați, având în vedere că avem de-a face, totuși, cu ecranizarea unui roman erotic, să apară și alți mușchi în distribuție, aflați că mai multă nuditate găsiți într-un film european ales la întâmplare.

Mr Grey

Primul film m-a distrat, al doilea m-a plictisit, Fifty Shades Freed m-a enervat. Începe cu o nuntă și se termină cu o scenă idilică, așa cum îmi imaginez eu că se termină cam toate cărțile alea romantice care vin la pachet cu anumite ziare. Mai avem o cerere în căsătorie într-un club, niște risipă de înghețată și de baterii, niște urmăriri anemice (moment de apreciere pentru Anastasia, care reușește un mic moment Fast & Furious, conducând cu tocuri), niște sclipiri de rebeliune (nou moment de apreciere pentru Anastasia), niște triluri acompaniate de pian (nu din partea Ritei Ora, care nici de data asta nu cântă) și câteva scene de gelozie care mi-au strepezit toți dinții. În rest, lux, opulență și dezobediență. Anastasia Grey devine eroina model: este promovată, strict pe baza propriilor calități, în timp ce lipsește de la muncă, își marchează teritoriul eliminând sânii concurenței din perimetru, mânuiește brice, arme de foc și tigăi deopotrivă, și reușește să fie gata de plecare în 20 minute, timp în care face și baie pe cap.

Ca și până acum, coloana sonoră este impecabilă. Mi-au mai plăcut hainele ei, Parisul, bodyguardul și bolidul marca Audi. Destul cât să nu regret că am dat banii pe bilet, dar nu suficient cât să o mai fac o dată.

P.S.: “Babies happen when people tend to have sex!” Da, asta chiar este o replică din film.

Nu ai citit cartea? O poți comanda pe Cartepedia, aiciElefant, aici, şi pe Libris, aici >>

 SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare